Mennään tässä tuon kotimaisuuden ohi ja otetaan vain kokonaistilanne:
Kotimaisen lihan suosio on jatkunut vahvana – lihan tuonti vähentyi alkuvuonna yli kymmenyksen Lihan kokonaiskulutus on kotimaassa tammi–syyskuussa ollut viime vuoden kaltaista, ilmenee Kantar TNS Agrin julkaisemista ennakkotiedoista.
Siipikarjanlihan kulutus on tänä vuonna kasvanut neljä prosenttia. Naudanlihan kulutus on laskenut prosentin ja sianlihan kolme prosenttia.
Tammi–syyskuussa lihan kokonaistuotanto kasvoi kaksi prosenttia, pääosin teuraspainojen lisäyksestä ja tuotostason noususta johtuen.
Varmaankin kulutus myös.
Näinhän me kesäkuussa ennustimme:
... niin hyvin vakaasti ollaan edelleen tuolla n. 80 kilon tasolla. Jotta jotain merkitystä asialla voisi vaikka ilmastopäästöjen kannalta olla, pudotuksen pitäisi olla sellainen, että palattaisiin jonnekin 1950-luvun numeroihin. Jos teoreettisesti lasku nyt jatkuisi tuollaisena, sille tasolle palaaminen kestäisi kymmeniä vuosia. Mutta jo vuoden 2020 luvut saattavat näyttää ihan muuta. Mainitusta 1990-luvun notkahduksestakin palattiin takaisin entiselle tasolle ja sen yli jo saman vuosikymmenen aikana, kuten aikasarjasta näkyy.
Niin vähäinen oli tuo muutos, ettei se kiloina vastannut kuin suurin piirtein Suomessa tuotetun luomulihan määrää! 
Vuoden 2019 notkahduksesta palattiin sis takaisin jo seuraavana vuonna. Näin uskallan sanoa, vaikka tietysti koko vuoden lihan kulutuksesta ei voi olla vielä lukua.