Author Topic: Luomueläinten homeopatiaa testattiin keskitysleirivangeilla  (Read 6341 times)

Kokkikuutonen

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 10
  • View Profile
Antroposofian parissa elävä homeopatia on ensisijainen luomueläinten hoitomuoto. Erityisesti natsit olivat ylimpiä johtajiaan myöten ihastuneen antroposofiaan, biodynaamiseen viljelyyn ja homeopatiaan. Ikävin seurauksin:

"Boris Velimiroviè:

EVALUATION AND A BRIEF HISTORICAL LOOK AT RESEARCH IN ALTERNATIVE MEDICINE. THE EXAMPLE OF HOMEOPATHY

EVALUATION DICTATED BY POLITICAL WILL: THE CASE OF THE NAZIS


Vuosina 1937-1939 annettiin suuri määrä rahaa Saksan terveysministeriölle, jotta se voisi valvoa kliinisiä tutkimuksia ja saada selville mikä parantava osa homeopaattisessa terapiassa vaikuttaa. 1937 hallitus määräsi työryhmän tutkimaan homeopatiaa. Työ aloitettiin maineikkaassa Robert-Koch-sairaalassa Berliinissä, jossa suoritettiin kokeet suositun homeopatian keinoista parantaa Sepialla (mustekalan karkotusväri). Sillä hetkellä vastuussa oleva homeopatian tutkija joutui vastatusten negatiivisten tulosten kanssa kysyen itseltään: "Mitä me ylipäätänsä tiedämme Sepiasta? Ehkäpä oireet ovat vain mielikuvituksen tuotetta?". Hän päätyi itsekseen siihen tulokseen että homeopatia ei ole lääketieteellinen metodi vaan se perustuu psykoterapiaan.
( Sepia on varsinaisesti lääkeainekuva ihmisestä. Puhutaan Sepia-naisista, jotka erakoituvat ja alkavat karttaa miehiään ja lapsiaan. Tänä päivänä Suomessakin homeopaatit kuvittelevat olevan erityisiä Sepia-naisia. Sepiaa määrätään nykyisinkin erilaisiin naistenvaivoihin. Klassinen homeopatia ei perustu taudin diagnosointiin, vaan kuvitelmiin erilaisista lääkeaineisiin liittyvistä ihmistyypeistä. Eikä klassisen homeopatian edustajilla ole edes kykyä tehdä lääketieteellisiä diagnooseja, vaan samaa lääkettä voidaan määrätä kymmeniin täysin erilaisiin oireisiin. Homeopatia ei siis tutki ihmisen sairauksia, vaan heidän oireitaan ja luonnettaan. Suom. huom!)
Homeopaatit olivat myöntäneet, että 90-95 prosentilla heidän hoidoistaan on placebon kaltainen vaikutus. 1930-luvun alkupuolella noin 6-10 miljoonaa ihmistä julisti heidän vakaumustaan (prefence) homeopatiaan, jonka kannattajia olivat myös "kunnioitetut" natsijohtajat J.Streicher, H. Himmler sekä R.Hess. Rekisteröityneiden parantajien ( Heilpraktiker)lukumäärä oli 14 000, mutta arviolta heitä oli enemmän. Suurinpiirtein luku 50 000 vastasi samaa määrää homeopaattilääkäreitä Saksassa vuonna 1946.
Rudolf Hessin sairaala Dresdenissä (1000 vuodepaikkaa) oli fasistinen keskus, joka toimi yhteistyössä tutkijoiden sekä vaihtoehtohoitojen harjoittajien kanssa. Homeopatialla oli pysyvä asema. Vuosien 1935 ja 1939 välisenä aikana noin 1000 lääkäriä oli koulutettu käyttämään homeopatiaa.
Toisen maailmansodan alettua tarve kunnollisesta hoidosta oli kova, joten Saksan täytyi muuttaa politiikkaansa. Syyskuussa 1939 oli päätetty kilpirauhasen liikatoiminnan hoidon tutkimus viedä päätökseen. Saksan Keskusunionin (Korkein terveydenhoitoviranomainen) presidentin, homeopaatti Hans Rabenin kehotuksesta. Parhaitten mahdollisten olosuhteiden sekä koko ajan päivitettyjen diagnoosien avulla mahdollisuudet olivat ulottuvilla.
Seuraavat sanat Rabelta homeopaatti R. Donnerille on nauhoitettu: " On mitä pikimmin nähtävä miten tämä koe kuroutuu umpeen. Hän ei ollut vielä löytänyt syytä. Toivottavasti hän päätyisi johonkin, sillä muuten hänen velvollisuuksiin kuuluisi mennä terveysministeri Dr.Contin luokse ja pyytämään häntä mitä kiireellisemmin lopettamaan tutkimukset homeopatiasta, koska meillä ei ole keinoja saavuttaa sitä mihin pyrimme" Hän jatkoi, että olisi täyttä hulluutta uskoa, että terveysviranomaiset ottaisivat tosissaan mitä homeopaattilääkärit, jotka ovat vain pieni osa praktiikan harjoittajia, sanovat tai julkaisevat heidän omissa lehdissään ja hyväksyvät homeopatian keinot verrannollisena tieteelle. Sama pätee myös vaaralliseen Anemian, Diabeteksen, Gonorrean (Bakteerien aiheuttama, sukupuoliyhdynnässä tarttuva taudin, kupan) yms. parannussuunnitelmien toteutukseen. Ja esim. Thyreo-toxicosis (Aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaa) tutkiminen olisi hölynpölyä, sillä todellisuudessa homeopatia ei voi parantaa yhtään selvää Thyreo-toxicosia.
Hirvittävä raportti sotavuosista todistaa miten kovin voimanponnistuksin homeopatiaa yritettiin laillistaa ja virallistaa vielä vuosina 1942 ja 1943. "Kontrolloidut" kokeet vietiin Dachaun keskitysleirille vangeilla testattaviksi jossa "biokemiallisen" homeopatian vaikutuksia vertailtiin "allopathic" (koululääketieteen) käyttämien lääkkeiden kanssa, tässä tapauksessa Sulfonamidiin (Sulfonamidi hidastaa bakteerien kasvua toimimalla niiden foolihapposynteesin estäjinä).
Kontrolloitu ryhmä vankeja, jotka eivät olleet vastaanottaneet minkäänlaista hoitoa olivat myös mukana. Dr. Schutz ja "biokemisti"homeopaatti Dr. Kiesewetterin läsnä ollessa Dr. Pape antoi vangeille lihaksensisäisesti visvaa, joka sisälsi taudinaiheuttamiskykyistä streptococcia. SS-lääkäri Dr. Grawitz raportoi myöhemmin Himmlerille, että "biokemiallinen" homeopaattinen hoito oli täysin tehoton. Vangit, joista suurin osa oli pappeja, kuolivat "Sepsikseen" (Bakteerien aiheuttamaan yleisinfektioon, lähinnä verenmyrkytykseen). Ainoastaan neljässä tapauksessa, joilla oli lievä septinen infektio, oli suotuisempi lopputulos, ja lapsi joka oli saanut sulfonamidia erehdyksessä oli samassa tilassa kuin ennen koetta.
Homeopatialla tapetut vangit saivat erilaisiin potensseihin laimennettua homeopaattista lääkkeitä, joita vieläkin homeopaatit antavat jopa lapsille.(Potassium phosphoricum, ferrum phosphoricum in D6 dilution , salt, silicium D6 and D12 and five other minerals)
Kokeista on olemassa pikkutarkka pöytäkirja, jossa on neljänkymmenen potilaan tiedot ja heidän sairauksiensa syyt. Joka tapauksessa homeopaattilääkärit ja tutkijat eivät kiinnittäneet huomiota tapaan valikoida testattavia ja oli päivänselvää, että kaikki tapahtui ilman vankien suostumusta .Samanlaisia kokeita sekä monenlaisia tauteja "vietiin" Auschwitziin, eivätkä sielläkään "biokemialliset" homeopaattiset keinot tuottaneet ainuttakaan positiivista tulosta.
"Tämä oli mitä brutaalein hyökkäys perus lääketieteellisiä periaatteita vastaan" Dokumentit no. 408, 409, 994, pöytäkirjat 624-626, sekä pöytäkirja 1414ff, Dr Stöhrin todistajanlausunto (Nurnberg-Tribunal) (48) (Nurnbergin oikeudenkäynnissä tuomittiin näitä vaihtoehtoparantajia mm. homeopatteja joukkomurhista)
SS-joukkojen johtaja Heinrich Himmler oli fanaattinen lääketieteen vastustaja ja henkilökohtaisesti kiinnostunut promotoimaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja homeopatiaa samalla tavalla kuin R. Hess. J Streicher sekä monet muut. SS- johtajat olivat myös kaavailleet esittelevänsä "luonnonmukaista lääkintää" ja vaihtoehtohoitoja vallatuilla alueilla Itä-Euroopassa.

Lisäys artikkeliin:

Homeopaatit ja muut vaihtoehtolääketieteen edustajat tekivät jo 1930-luvulla hirvittäviä kokeita mm juuri Dachaun keskitysleirillä. Mm. Antroposofisia lääkkeitä valmistavat tehtaan toimittivat leirille sekä homeopaattisia, että muita nykyisinkin käytössä olevia vaihtoehtolääkkeitä kokeita varten. Natsivaltio oli vaihtoehtolääketieteen suuri rahoittaja ja keskitysleirikokeet takasivat "luontaislääkinnälle" jatkuvan tulonlähteen. On myös huomattava, että homeopatia oli 1900-luvun alussa lähes unohtunut, koska lääketiede oli osoittanut kykenevänsä parantamaan kulkutauteja ja sellaisia sairauksia, joihin ennen ihmiset kuolivat. Homeopatia ei ole muuttunut juurikaan sen 200-vuotisen historiansa aikana, Natsien homeopatia on samanlaista, jota nykyäänkin ihmisille tarjotaan. Jo 1800-luvulla tehtiin kliinisiä vertailevia tutkimuksia, joissa homeopatian vaikutus todettiin täysin olemattomaksi. Tähän mennessä on edelleen tehty satoja kokeita homeopatiasta, eikä sillä ole todettu mitään tehoa, lukuunottamatta plasebo-vaikutusta.
( Tutkimuksia aiheesta mm. Jack Raso, Peter Staudenmeier, Robert S. Wistrich , Wolfgang Weyers, with a foreword by A. Bernard Ackerman ; Death of Medicine in Nazi Germany: Dermatology and Dermatopathology Under the Swastika )


Löytyi yllättäen tuolta: http://puutarha.net/keskustelut/messages/6476/7344.html?1013879077
« Last Edit: 16.12.07 - klo:16:28 by Kokkikuutonen »

Matti Pekkarinen

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 499
 • Moi
  • View Profile
  • Masan Maaseutu
  • Email
Niinpä: hörhöjä ja huppanoita on ollut kautta historian, ja pahasti hurahtaneeseen ihmiseen ei tehoa järkipuhe eikä mitkään näytöt. "puhu pukille".
Omaa järkeäkin käyttelemällä esimerkiksi on homeopatia helppo teilata (mm esimerkki valtamereen pudonneesta lääketabletista tms), vaan jostain käsittämättömästä syystä "uskossa" oleva ei järkeään käytä. Ja, kuten jo mainittua, kieltäytyy usein keskustelemastakaan koko asiasta.

Hullunmylly on nykyaikana entistä pahempaa, kun nyt on mukaan tullut mm tekniikka, josta "tarvitseva" löytää paljon pelättävää ja kritisoitavaa, jos niin haluaa. (kännykän säteily, geenimanipulaatio, kasvinsuojeluaineet, lannoitteet jne) Tavallisen kansalaisen on nykyisin vaikea välttää hurahtamasta tietämättään johonkin hömppään, koska ihan joka alalta on vaikea tietää tarpeeksi, jotta osaisi varoa.

Mielenkiintoista, vaan ei mieltä ylentävää, on seurata (jos ikää riittää), mihin vielä maailma ennättääkään, kun tieteellisyys ja rehellisyys unohdetaan...

Matti
« Last Edit: 16.12.07 - klo:21:14 by Matti Pekkarinen »
Hyvin menee, mutta menköön.
http://mattipekkarinen.net

Heikki Jokipii

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Posts: 24101
  • View Profile
  • Email
Ja hyvin voi tämä perinne, ja EU:n myötä tämä huuhaa sai ihmistenkin syömissä valmisteissa (lääkkeistä on turha puhua) erityisaseman, dikrektiiivinsä kuitenkin, vaikka pahin vaihtoehto torjuttiinkin, täysi rinnastaminen lääkkeisiin. Luomueläinten kohdalla sen voi sanoa onnistuneen.

Ja kyllä se sitten bisnestä onkin. Skepsis ry antoi viime vuonna Huuhaa-palkintonsa Suomessakin apteekeille jne., jotka homeopatiaa kauppaavat.

Ja näin se menee. Lähiapteekissani on kokonainen hylly homeopaattisia valmisteita kaupan. Tienataan sillä. Hyi olkoon.
« Last Edit: 24.08.09 - klo:18:27 by Heikki Jokipii »