Kaikessa viiniin liittyvässä on ilmeisen sallittua komisteleva tyhjänpuhuminen mutta
tässä mennään siinä jo astetta normaalia korkeammalle tasolle:
Torres löysi jo alkuvaiheessa yhteyden luonnonmukaisiin viljelymetodeihin ja natural-menetelmiin viininteossa. Tarhoja viljellään luomumenetelmin ja työstetään biodynaamisin opein.
Luultavasti tuossa kenelläkään ei todellisuudessa ole aavistustakaan, mitä on tuossa "työstäminen" saati sitten, miten se tehtäisiin biodynaamisin opein. Mutta jännittävältä kuulostaa.
Tässä muutaman vuoden vanhassa
selostuksessa asiasta on vähän ristiriitaistakin tietoa tästä:
Biodynaamisesti viljelevät viljelijät ovatkin värikästä sakkia. Toiset tekevät juuri kuten biodynaamisia sertifikaatteja jakava Demeter International edellyttää saadakseen tuon sertifikaatin, kun taas toiset suhtautuvat biodynaamiseen viljelyyn hyvin perinpohjaisesti ja suorastaan uskonnollisella vakavuudella. Biodynaaminen viljely on kuitenkin sen verran kokonaisvaltaista toimintaa, että ihan kevyin mielin ja vasemmalla kädellä hoidellen ei biodynaamista viljelyä voi harrastaa.
Koska biodynaamisessa viljelyssä luonnon toimintaan puututaan mahdollisimman vähän, ovat yleensä sadot paljon pienempiä kuin perinteisessä viljelyssä, mutta yleensä viinitarhojen ollessa luonnollisessa tilassa, tarhan biodiversiteetti on erinomaisessa tasapainossa, köynnökset kukoistavat ja luonnostaan harventuneet satomäärät takaavat usein hyvälaatuisia ja konsentroituneita rypäleitä. Moni tuottaja onkin huomannut biodynaamisen viljelyn tuomat edut ja korkealaatuiset lopputulokset, mutta suhtautuvat viljelyn epätieteelliseen, mystiseen puoleen hyvin skeptisesti. Esimerkiksi itävaltalainen viinintuottaja Willi Opitz on sanonut pyrkivänsä viljelemään tarhojaan mahdollisimman biodynaamisesti, mutta ei ole kiinnostunut Demeter-sertifikaatin hankkimisesta, koska hän ei halua alkaa harrastaa tahon edellyttämää "huuhaata" tarhoillaan.
Kun biodynaamisesti ei yksinkertaisesti voi viljellä harrastamatta tuota huuhaata, Opitzin ohella on takuulla useita sellaisia viljelijöitä, jotka vain julkisesti kertovat siihen uskovansa. Ja viljelevänsä niin, tai viimeistään "työstävänsä" tarhojaan niin. Ja ottavat Demeter-sertifikaatin. Kenelläkään ei ole keinoa tarkistaa, kuinka tosissaan he oikeasti ovat. Teeskennellä voi yhä, vaikka ihan selvästi käyttäisikin "molempia käsiään".