Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Steinerilaisuus se yhä sinnittelee

<< < (166/168) > >>

Heikki Jokipii:
Jo edeltä tuttu firma (täältäkin – Spielberger on myös Demeter-firma):

Kuinka luonnonkosmetiikkatuotteet päätyvät Lupaus Puodin valikoimaan?


--- Quote ---Tärkeä arvo valintaprosessissa on aito vastuullisuus tuotteiden taustalla, jolloin vastuullisuus ei tule pelkästään sanoista vaan teoista. Yksi valintakriteeri on myös kansainvälisesti tunnustettu luonnonkosmetiikan sertifikaatti, jota aidosti valvoo ulkopuolinen taho. Lisäksi biodynaaminen viljely ja biodynaamiset raaka-aineet saavat meidät aina hullaantumaan.
--- End quote ---

Viimeisen sanan valinta tuntuu meistä aivan oikealta.

Heikki Jokipii:
Puhdistamo on Kärkkäisen kaupallisen ilmoituksen mukaan sotkeutunut tällaiseen (lihav. HJ):


--- Quote ---Tilamme on osa kouluhanketta joka kouluttaa viljelijöitä ja näiden lapsia paitsi lukemaan ja laskemaan, myös luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn, jolloin he saavat siitäkin osin työstään paremman korvauksen. Hankkeeseen kuuluu 3000 oppilasta ja se koskettaa 15000 perhettä Ecuadorissa.
--- End quote ---

Ei näy yhteyttä muuhun biodynaamiseen toimintaan, esimerkiksi yhdistykseen Suomessa. Puhdistamolle näyttää kyllä kelpaavan kaikki muutkin vähän kummalliset luomun variantit.

Heikki Jokipii:
Tuolla tarkasteltiin luomutuotteiden saatavuutta tietyissä tuoteryhmissä. Miten on biodynaamisten tuotteiden laita? Kyllä se edelleen näin näyttää olevan:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 16.05.21 - klo:04:01 ---Jos aivan tavallinen tavallisten kauppojen (K-kaupat, S-kaupat, Lidl) käyttäjä haluaisi syödä jotain biodynaamista... olisi se oikeastaan mahdotonta.

Hänen täytyisi juoda.
--- End quote ---

Luomuvihannesmehuja edelleen kyllä löytyy. Ehkä jostain, mutta ei noista kaupoista, biodynaamista hapankaalia. Tämä taitaa säilyä tällaisenaan (sanonut aiemmin):

Näyttäisi siis siltä, ettei juominenkaan toteudu. Voisi siis olla, että hypoteettisessa markkinatutkimuksessamme vastaus olisi jokatapauksessa yleensä/lähes aina sellainen, että "en osaa vastata, koska en ole ikinä maistanut mitään biodynaamista".

Heikki Jokipii:
Tampereella pyritään pitämään tätä mainetta tai imagoa yllä. Pitopalvelu:

https://www.katuleidi.fi/ruoka


--- Quote ---Suosimme luomua ja biodynaamisesti viljeltyjä raaka-aineita
--- End quote ---
(lihav. HJ)

Tammelan torille (ja ihan tiettyihin kauppoihin) jo tuntemamme tilat tuovat joskus ko. raaka-aineita myytäväksi. Muutoin olisi hyvin hankalaa suosia. Tampereenkaan normaalikaupoissa niitä ei luultavasti juuri koskaan (tai sitten: ei koskaan) ole. Tuskinpa tukussakaan.

Heikki Jokipii:
Ei ole biodynaamisella hunajalla taloudellista menestystä tullut.

Mutta nyt on keksitty tällainen tapa tienata:

Sponsor a Bee
15 €

Tiedot tilan taloudellisesta tilanteesta ovat viime keväältä (3/2022). Aivan pian pitäisi olla saatavissa päivitys. Ja kaiketi olisi jo aika saada uusia tietoja tästäkin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version