Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Steinerilaisuus se yhä sinnittelee

<< < (150/159) > >>

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 05.07.22 - klo:17:36 ---Onko nyt kyse näiden hyvin pienten ryhmien reviiritaistelusta? Biodynaamikot ovat päättäneet pitää tuon ekokylän.

--- End quote ---

Sieltä:

Ekokylän elämäntapa kiinnostaa taas – ”Tänne saapuvan on sitouduttava ekologiseen elämäntapaan ja paikan kehittämiseen”


--- Quote ---Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Keuruun ekokylä on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista ekoyhteisöistä. Kantavana ­filosofiana on yhteisöllisyys sekä elämä harmoniassa luonnon kanssa.
--- End quote ---

Tästä kirjasta:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 11.10.21 - klo:08:30 ---
--- Quote ---Unelmien ekokylät - kurkistuksia suomalaiseen ekoyhteisöasumiseen (Basam Books) on maaliskuussa 2015 ilmestynyt kuvallinen tietoteos siitä, mistä et vielä tiennyt mitään! Ekokylät ja -yhteisöt ovat niin sanotulle suurelle yleisölle vielä aika tuntemattomia. Vaikka yhteisöllinen ja ekologinen elämäntapa ovat tulevaisuutta. Joillekin jo tätä hetkeä. Kirjan tekijät ovat Kirsi Haapamatti www.kirsihaapamatti.fi 
ja Suvi Elo www.suvielo.com
--- End quote ---

Mutta jos katsomme täältä ko. kirjan sisällysluetteloa (selaa alaspäin) ...

https://luomulaakso.fi/unelmien-ekokylat-kurkistuksia-suomalaiseen-ekoyhteisoasumiseen/

... huomaamme, että mukana oli kaksi 6 vuoden aikana jo sortunutta biodynaamista unelmaa:

- Kurjen tila
- Heinolan maatilayhteisö
--- End quote ---


Saapi nähdä kuinka siinä Keuruulla käy. Takana loistava tulevaisuus? Vuoden 2015 kieppeillä noilla kahdella muulla kaikki näytti vielä ihan hyvältä.

***

Eivät ole asiat yksinkertaisia. Nykyisin on päätettävä myös, mihin ekologiseen elämäntapaan sitä sitoutuu.

Heikki Jokipii:
Pienenä yksityiskohtana tulkoon kirjatuksi, että Jukka Jormolan tilaa ei ole enää erillisenä Biodynaamisen yhdistyksen tilaluettelossa. Näin heidän luettelonsa biodynaamisten tilojen lukumäärä on nyt 11.
 
Meidän listaamme se ei aiheuta muutoksia, koska olemme jo aiemmin yhdistäneet kolme "elämäntapatilaa" yhdeksi ja samaksi tilaksi (= Herttoniemen Ruokaosuuskunta eli Kaupunkilaisten Oma Pelto). Tuon ja muiden yhdistelyjen jälkeen meidän luvuksemme tulee 8. — Saivartelemaan emme ryhdy. Käytettäköön luvuista kumpaa vain, niin mikroskooppisen pientä tuo toiminta on Suomen (tai maailman) maatalouden kokonaisuudessa.

Isommalla luvulla biodynaamisten tilojen osuus Suomen kaikista maatiloista on 0,025%. Pienemmällä 0,018%. Biodynaaminen viljelyala (2019) 391 ha on 0,017% koko viljelyalasta.

Noin siis "virallisesti". "Hang around -jäseniä" on muutama. Kuten tuo em. Keuruun Ekokylä tai kummassakin listassa mainittu PieniKylä. Voimakkaimmin tuntuu kasvavan meidän listamme lopettaneiden osuus. Sinne tosin olemme kirjanneet tapauksia myös kauempaa historiasta.

Historiaa tällä steinerilaisella viljelytavalla kyllä on. Mutta historian hämärään se on myös hitaasti katoamassa. Sieltä:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 12.08.21 - klo:07:28 ---Tämä kuva vahvistui...

– klips –

... että jäseniä, asiasta kiinnostuneita on pitkin kyllä matkaa ollut. Mutta varsinaista viljelyä siihen viime vuosisadan lopun huippuvaiheeseen asti hyvin vähän.

--- End quote ---

Ja nyt palataan selvästi tuohon tilanteeseen, ennen lyhyttä huippuvaihetta. Se ilmenee sitten myös niin, että harvojen tilojen ympärille kootaan asiasta kiinnostuneita harrastelijoita. Samoin toimii Majvik. Ja koko Kaupunkilaisten Oma Pelto on tuota.

Heikki Jokipii:
Myös Fingo esittelee tämän tapahtuman, jossa sen jäsenjärjestö on selvästi mukana järjestäjänä:

Humus Symposium
Kädet multaan maanrakastaja! Humus Symposium 2.-4.9.22 Keuruun Ekokylässä. Tervetuloa!

Asia ei niinkään selviä suoraan, mutta selviää kyllä kouluttajista. Joista kolme on tiettävästi biodynaamisen viljelyn harjoittajia.

Tuosta täällä jo sanottuna:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 12.03.22 - klo:11:50 ---Tarkemmin ajatellen tämä on oikeastaan hävytöntä:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 04.03.22 - klo:06:13 ---Tällainen opintopiiri on nyt ilmestynyt biodynaamisen yhdistyksen tapahtumakalenteriin:

https://www.biodyn.fi/tapahtumakalenteri/humuspiiri

Se lienee jatkoa tälle. Kuten sielläkin huomasimme, jonkinlainen flirttailu on Keuruun ekokylällä käynnissä steinerilaisuuden kanssa. Mutta ei johtanut vielä vakavaan seurusteluun ja suhteeseen. ;D

--- End quote ---

Nimittäin tuollainen luonnosta kiinnostuneiden nuorten ihmisten ohjailu ja viekoittelu epätieteelliseen steinerilaiseen haaveiluun. Kun asiassa riittää tieteellistäkin tutkimista. 

— klips —


--- Quote ---Mieti: Miksi monet kansat kutsuvat maata maaemoksi tai maaäidiksi? Piirrä tai maalaa maaemo/maaäiti ja ota kuvasi mukaan humuspiiriin.
--- End quote ---


Se enää puuttuu, että kehotettaisiin lukemaan jotkut tietyt sivut Steinerin Maatalouskurssista.

--- End quote ---

Keuruun Ekokylää olemme useasti edellä ihmetelleet. Yritetäänkö se saada biodynaamiseen leiriin? Tai siinä pitää?

Heikki Jokipii:
Tapolan kyläyhteisön kotisivu on kummasti lakannut toimimasta:

http://www.tapola-camphill.fi/index.htm

Juuri kun senkin pitäisi (Biodynaamisen yhdistyksen mukaan) osallistua Suomen Luonnon Päivään. Viralliselle osallistujalistalle se ei ole ilmestynyt. Vaikka siihen on enää vajaa viikko.

(25.08.22) Ei vieläkään. Ja siihen on 2 päivää. Se taisi jäädä joukosta pois. Tavallaan — poikkeuksellisesti sen kohdalla — sääli. (27.08.22) Niin siinä kävi. Ei ilmestynyt viralliselle listalle.

Heikki Jokipii:
Googlen kautta, koska Facebook yhä useammin ei enää päästä läpi ilman tunnuksia. (Nk. sosiaalisesta mediasta on tullut yhä eksklusiivisempaa. Oikeastaan siis epäsosiaalisempaa.)*)


--- Quote ---Green City Farm - Facebook
6 päivää sitten — Ravintola Pellon menussa la 27.8. on myös meidän moniväristä biodynaamisesta lajikkeesta kasvatettua porkkanaa. Pauliina testasi menua tänään.
--- End quote ---
(lihav. HJ)

Lukkarinrakkautta yhä löytyy. Vaikkei tarkemmin (ainakaan tuossa lyhyessä katkelmassa) kerrotakaan, onko porkkana kasvatettu kaikin vaadittavin menoin.

_____

*) esim. Tapolan kyläyhteisön FB toimii. Mutta huomauttaa heti: "Et ole kirjautunut sisään". Eikä sitä ilmoitusta pysty ohittamaan. Niinpä ainakaan sitä kautta emme saa tietää, osallistuuko ko. tila todella edellisessä puheenvuorossa mainittuun tempaukseen. Toistaen myös tänään: viralliselle osallistujalistalle se ei ole ilmestynyt.

Samoin on tämän murheenkryynimme kanssa:

https://www.facebook.com/groups/863201717028527/

Facebookissa: Heinolan maatilayhteisön ystävät

Nyt ei ole tietoa, onko tuo biodynaamikkojen vika.

PS. 27.08.22: Nyt tuo jälkimmäinen FB-osoite näyttää taas avautuneen! Ja hei, myös Tapolan kyläyhteisön FB. Ja siellä on tänään tilapuoti auki. Haitarimusiikkia. Luonnon Päivästä ei puhuttu.

Ei, tuo kesti vain tuokion. Nyt on tilanne taas ennallaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version