Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Steinerilaisuus se yhä sinnittelee

<< < (149/155) > >>

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 30.03.22 - klo:04:44 ---Lähiruokatapahtumista myös ja niiden erityismerkityksestä biodynaamisille tiloille: ilman tuollaista suoramyyntiä, hengennostatuksen kera, ne eivät pärjäisi. Majvikin tila on jo löytänyt tällaisen myyntikanavan ja yhteistyökumppanin, joka hoitaa ehkä puolet tarvittavasta hengennostatuksesta:

https://ruokaretriitti.fi/majvikin-ruokaretriitti/

--- End quote ---

Tuota on siellä jatkettu:

https://ruokaretriitti.fi/tapahtuma/juurileiparetriitti/

Parempi tuo on kuin tämä:


--- Quote ---Luonnon päivästä olemme jo sanoneet sanamme. Muuallakin: biodynaamisten tilojen ei pitäisi olla tuossa lainkaan mukana! Luonnon kunnioittaminen on myös luonnontieteen kunnioittamista.
--- End quote ---

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 13.07.22 - klo:08:27 ---Näin on Mäntsälän Heinolan tilalla edelleen. Vaikka kesä on jo noin puolessa välissä. Huolimatta siitä "kevään pyhityksestä".

Edellinen "ajankohtainen" tapahtuma tilalla on Suomen Luonnon Päivä v. 2018.
--- End quote ---

Merkitään tiedoksi, että tilanne tuon "mallitilan" kohdalla säilyy edelleen samana. 9 kuukautta toiminnattomuutta tuli tänään täyteen. Kyllä tämä kesä jäi sillä väliin. Jäikö koko vuosi? Tämä jo todettiin:


--- Quote from: Heikki Jokipii on 23.07.22 - klo:05:57 ---Viimeinen tieto Heinolan maatilayhteisön osuuskunnasta on, että sillä oli liikevaihtoa kaudella 1/22 yhteensä 9 000 euroa. Ja tappiota n. 1000 euroa. Ja työllisti 0 henkilöä.

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/heinolan-maatilayhteison-osuuskunta/25780015/taloustiedot

Google-haku antaa myös linkin suunnitelmaan tai selvitykseen osuuskunnan perustämisesta. Ulkopuoliselle tulee nyt mieleen sana 'selvitystila'.  8)

Hyvin nuo luvut myös tukevat em. tietoa, ettei tilalla ole tällä hetkellä toimintaa.

--- End quote ---

Heikki Jokipii:
Taikasana(t) käytössä (Googlesta, lihav. HJ):


--- Quote ---Lounas ja aamupala | Roihuvuoren Rio
6 päivää sitten — Käytämme vastapaahdettuna kahvinamme Metsäpaahtimon suoramaahantuonti kahvia pientiloilta Intiasta. Espressomme on Demeter (biodynaaminen) sertifioitu.

https://www.monster.fi › tyopaikka
Ravintolapäällikkö palkittuun pizzeriaan Punavuor, Forza Pizza Oy - Helsinki | Monster
3 päivää sitten — Viinilistallamme on pääosin biodynaamisesti tuotettuja helmiä. Pizzeriamme palkittiin toukokuussa Euroopan 22. parhaana pizzeriana.
--- End quote ---

Mutta näissä tapauksissa ne taitavat olla vain nuo taikasanat.

Heikki Jokipii:
Merkitään tiedoksi, että nyt on myös Haltijan tila ilmestynyt luomu.fin listalle.

Lasketaan saman tien biodynaamisuuden uusi edustusprosentti: kaikkiaan 23 tilasta nyt 3 on niitä. Siis 13%.

Mikä sen pitäisi olla, on jo edellä laskettu. Siis 0,22%.

Heikki Jokipii:
Mekin huomasimme tämän GTK:n raportin täällä.

Mutta FB:ssa olikin sitä sitten hyväksi käytetty näin reppaasti (lihav. HJ):


--- Quote ---Biodynaaminen yhdistys
maanantaina
GTK: ??? "Suositus on, että tulisi harkita suuren mittakaavan teollisesta maanviljelystä vaiheittaista luopumista, sillä teollinen maatalous on riippuvainen petrokemian lannoitteista ja hyönteis- ja kasvimyrkyistä. Ruoantuotanto voitaisiin järjestää uudelleen siten, että useat pienen mittakaavan luomutilat tuottaisivat ravintoa paikalliseen kulutukseen."

Juuri näin! Paikallista ruuantuotantoa kestävästi ja mieluiten vielä biodynaamisesti!
--- End quote ---


Mutta tällä välin, juuri äsken, on tehty keksintö, jonka jälkeen lannoitteita ei ehkä voidakaan enää sanoa niin petrokemiallisiksi. Mutta oli sen kanssa kuinka oli, niin kyllähän se biodynaaminen tuotanto paikallista on, jos kaupunkien marketteihin (tukkuliikkeisiin) ei käytännössä lainkaan pystytä suomalaisia biodynaamisia tuotteita toimittamaan. Vaan tuotanto myydään tiloilta esim. Suomen Luonnon Päivänä (vrt. juuri edellä).

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version