Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Steinerilaisuus se yhä sinnittelee

<< < (147/178) > >>

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 17.06.22 - klo:07:28 ---
--- Quote from: Heikki Jokipii on 18.03.22 - klo:08:12 ---Arvailua. Kuten myös arvailut siitä, mitä merkitsee se, että Biodynaamisen Yhdistyksen toimisto on jo ollut jonkin aikaa "tilapäisesti suljettu". Eikä kerrota, milloin se jälleen avautuu.

--- End quote ---

Tuohon voi lisätä, että nyt tuo tilapäisyys on jatkunut ainakin 3 kuukautta. Mutta mitäpä siellä ketään istuttamaan, jos hänellä kuitenkaan ei ole mitään tekemistä? Rekisteröitymisiä uusiksi biodynaamiseksi tiloiksi tapahtuu muutamia vuosikymmenessä. Eikä koulutustoimintakaan ilmoittautumisineen ym. luultavasti paljon työllistä. Eivätkä yhdistyksen kokouksetkaan pari kertaa vuodessa. Demeter-lehti ehkä hiukan.

--- End quote ---

Samanlainen tapaus kuin tuo Mäntsälän Heinolan tila.

Nyt se on tietysti ollut suljettuna vasta n. 4 kuukautta. Ja Heinolan tila (tavallaan) jo n. 8 kuukautta.

Heikki Jokipii:
Tästä tilaisuudesta ei ole sittemmin paljon kuulunut. Käytännössä ei mitään. Mutta kyllä ilmoitus siitä Kaupunkilaisten Oman Pellon blogissa yhä on.

Kun se ei ole varsinainen massatapahtuma (20+20 vierasta siis odotetaan), ehkei sitä tarvitse tuon enempää mainostaakaan? Odotin enemmän tarinaa, kun Biodynaaminen yhdistys etukäteen kertoi (oletettavasti) siitä näin:


--- Quote ---Julkaisemme samalla myös kesän mielenkiintoisimman ravintolauutisen.
--- End quote ---


Mutta ehkä vielä kuulemme. Tilaisuuteen on noin kuukausi. Oman Pellon blogissa kerrotaan muuten yhä, että liput ovat varattavissa. Ei siis vielä ostettavissa? Hintaakaan ei kerrottu.

Heikki Jokipii:
Viimeinen tieto Heinolan maatilayhteisön osuuskunnasta on, että sillä oli liikevaihtoa kaudella 1/22 yhteensä 9 000 euroa. Ja tappiota n. 1000 euroa. Ja työllisti 0 henkilöä.

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/heinolan-maatilayhteison-osuuskunta/25780015/taloustiedot

Google-haku antaa myös linkin suunnitelmaan tai selvitykseen osuuskunnan perustämisesta. Ulkopuoliselle tulee nyt mieleen sana 'selvitystila'.  8)

Hyvin nuo luvut myös tukevat em. tietoa, ettei tilalla ole tällä hetkellä toimintaa.

***

Vauva.fi - palstalla joku kertoi ironisesti toisesta  perheestä:


--- Quote ---[..] kun oli niin tarkasti suunniteltu, miten rakkauspakkausluomusoseillaan ja kiintymysvanhemmoidaan tämäkin mussukka kuten isosisaruksensa, mutta sitten olikin kerran pakko antaa purkista ruokaa kun luomuosastolta oli biodynaamiset turnipsit loppu.
--- End quote ---
(lihav. HJ)

En  nyt viitsinyt  mennä sinne sotkemaan, mutta meidän kokemuksemmehan edeltä on, että kaupasta ei koskaan saa biodynaamisia turnipseja. Ehkä joskus on tarjolla saksalaista Demeter-turnipsimehua.

***

Täälläkin oli löydetty jotain tällaista (lihav. HJ) :

https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/fi-FI/page/629b49d3e66b4b2c0a819c54


--- Quote ---Jutta Jessika
Oecostica – äänitaideplku

oecostica tulee latinankielisistä sanoista oecologia (ekologia) ja acustica (akustiikka=äänioppi). Muusikko Jutta Jessika on palannut näiden sanojen juurille tutkien itsemme, äänien sekä ympäristön suhdetta toisiinsa. oecostica on kuin musiikin biodynaamista viljelyä - äänitaiteen luomista luonnon ehdoilla ja sen inspiroimana.
--- End quote ---

***

Tuon lisäksi Google löytää sanan 'biodynaaminen' erilaisten tarjottujen terapioiden nimissä. Koska ne eivät kuitenkaan liity steinerilaisuuteen, päätimme jo edellä unohtaa ne tässä triidissä. Vaikka tarkkaan haravoimmekin. Kuten vaikka tässä puheenvuorossa. Voi olla, että tämä on sitäkin, että luomusta yleensä tulee näin viikonloppuisin hyvin vähän uutta tietoa. Ja noilla bongauksilla täytyy sitä tyhjiötä täyttää.  8)

Heikki Jokipii:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 20.05.22 - klo:04:41 ---Hiukan liioitellaan siinä, että tila ei suinkaan ole ollut yli sataa vuotta biodynaaminen (n. 40 vuotta riittää). Mutta tuollaiseen olemme jo tottuneet mm. biodynaamisten viinitilojen yhteydessä.

Varmasti tuo Sipoolle antaa uutta elinvoimaa. Mutta antaako biodynaamisuudelle, se onkin sitten toinen juttu. Sen voimme tuostakin artikkelista huomata, että paikallislehdelle oudotkin ilmiöt ovat OK, jos ne löytyvät oman kunnan alueelta. Sama on ollut huomattavissa muistakin kunnista, joissa biodynaamisia tiloja on.

--- End quote ---

He ovat vielä mukana (29.9.2021). Eli tässä tarkemmin:

https://www.sipoo.fi/wp-content/uploads/2021/12/B17-Liite-Asemakaavan-tavoitteet.pdf


--- Quote ---LIITE 4
Majvikin maatila / Niklas Ramm-Schmidt ja Catharina Westermark
MAJVIKIN MAATILAN KEHITTÄMINEN JA MAJVIKIN MAATALOUSALUEIDEN
ASEMAKAAVAN TAVOITTEET -YHTEENVETO
--- End quote ---


***

FB:ssa tällainen:


--- Quote ---Kristiina Ovaska
Kävin tänään klo 8.40. Myymälässä ei ollut mitään tarjolla. Moneltako aamusta kannattaa tulla?
1 pv

Tekijä
Majvik - Biodynaaminen maatila
Kristiina Ovaska voi harmi että kaupassa ei ole ollut mitään! Esille ei hirveesti laiteta, tuotteet nuupahtaa. Kylmätiloissa löytyy yleensä lisää. Tuollaisissa tilanteissa voi soittaa Attelle tai yrittää löytää joku henkilö tilalta. Atten numero löytyy kaupan seinältä!
--- End quote ---

Supermarketeilla on puolensa. No, biodynaamista ruokaa niistä ei kyllä saa.

Majvikin osallistumisesta Suomen Luonnon Päivään ei tuolla FB-sivustolla kerrota.

Suurin osa em. muistiossa mainituista tavoitteista on vielä "vaiheessa".

Syksymmällä on kyllä tilalla odotettavissa tämä:


--- Quote ---KASVIT; kasvimaailma organismina ja tilakokonaisuuden osana
Majvikin tila, Sipoo, keskiviikkona 7.9.2021
--- End quote ---

Osana tämänvuotista biodynaamisen viljelyn johdantokurssia.

Heikki Jokipii:
Tämä sana siihen yhä liitetään:

Jahu Resto


--- Quote ---Telliskivessä sijaitseva Jahu Resto on Viron ensimmäinen biodynaaminen ravintola. Se tosin ei ollut käyntimme syynä, sillä en tarkkaan ottaen edes tiedä, mitä biodynaaminen ravintola tarkoittaa. Jahu Resto tuli joka tapauksessa nopeasti vastaan, kun selailin Tallinnan parhaimpia ravintoloita.
--- End quote ---
(lihav. HJ)

Kukaan muukaan ei tunnu tietävän millä tavalla tuo ravintola on biodynaaminen. Ei edes tuo ravintola itse, jos siitä voi päätellä, ettei se koskaan vastannut tiedusteluihini.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version