Vielä tähän:
Mantereella on jo nähty, miten vähän korporaatioille merkitsevät ekologinen kestävyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, viljelijöiden hyvinvointi, ruokaturva, ihmisten ravitsemus ja terveys.
Ollaanko mantereella nähty — korporaatioita? Niitä on varmasti nautintoaineiden - kahvin, kaakaon, tupakan - tuotannossa ja kaupassa, mutta onko ruoantuotannossa?
Agra ei esimerkiksi ole yhteisö, joka yrittäsi tienata Afrikalla. Sillä on takanaan Bill Gatesin (säätiön) rahat. Mutta me on jo ansaittu muualla, ja nyt niitä yritetään mielekkäästi
tuhlata pois.
Mutta tuo kaikki on sitä ideologista "rikkakasvustoa", jota on yritetty "alusta asti" liittää Vihreään vallankumoukseen, siitä väärämielisesti muka tietona levittää. Alussa se oli sitä, että väitettiin
sen suosivan kehitysmaissa vain suurviljelijöitä.
Tätäkin täytyy kommentoida vielä erikseen:
Agran tapaan vihreää vallankumousta tehtäessä onkin keskitytty ruuan kaloriarvoihin, energiasisältöön. Se on nakertanut perinteisiä viljelytapoja, joiden hyötyjä ei helposti lasketa rahassa.
Tuohon tapaan ei ole voitu toimia, koska kaikissa viljeltävissä lajeissa on myös ravintoarvoja, vaikka eri kasveissa tässä suhteessa pieniä eroja olisikin. Vihreä vallankumous ei ole koskaan esim. keskittynyt sokerin viljelyyn tai pyrkinyt sitä suosimaan. Se on ollut Luomu-Kuuba, joka on paikannut kaloripuutetta säännöstelyannoksessaan
sokerilla:
Sokeri muuten kuuluu kaikille jaettaviin eli kortilla saataviin, säännöstelyn alaisiin ruoka-annoksiin, ja saattaa siinä kaloreista mitattuna olla jopa aika tärkeä osa? 8 kilosta kuussa saa jo yli 10 päivän kilokaloritarpeen.
Ihan toinen kysymys on sitten se, että Vihreän vallankumouksen linjalla olevat suosivat yleensä myös geenimuuntelua, jossa on huimia mahdollisuuksia tavallisten ruokakasvien ravintoarvojen parantamiseen. Tässä suhteessa Agra ja Bill Gates ovat olleet turhan varovaisia: he ovat (tähän asti) välttäneet antamasta koko sydämestään (tai edes suun tunnustuksella) täyttä tukea geenitekniikan käytölle!