Hesarissa 6.6. oli juttua:
"Ihmiskunnan historian suurimpia arvoituksia on, miksi esi-isämme siirtyivät metsästyksestä ja keräilystä maanviljelyyn. Tom Standage kirjoittaa uudessa kirjassaan An Edible History of Humanity, että metsästäjä-keräilijät elivät monin tavoin paremmin kuin maata viljelleet seuraajansa. He olivat pidempiä ja terveempiä, ja söivät paremmin ja monipuolisemmin.
Standagen mukaan maanviljely onkin "perusteellisen epäluonnollista". Ihminen on muuttanut lähes kaikki ruokakasvinsa jalostetuiksi tuotteiksi.
http://tomstandage.wordpress.com/books/an-edible-history-of-humanity/Kysyisinkin nyt tehoviljelijöiltä seuraavaa:
- Miksi kaikki muut kasvit pitää myrkyttää tehoviljelyssä pois että kasvi yleensäkään nippanappa pääsisi teholannoitettuna kasvamaan?
- Miksi luonnonkasveja ei tarvitse lannoittaa, ne kasvavat kaikkialla? Viljelykasvit kasvavat vain optimaalisissa, lähes laboratorion kaltaisissa ympäristöissä.
- Miksi esim. puunsiemen, voikukka,.. kasvaa luonnossa ilman ongelmia isoksi, ei se tarvitse harsoa? Avomaankurkku, kaali jne tulevat syödyksi samantien jos ei niitä suojaa. Ne eivät pärjää lainkaan luonnossa.
- Miksi luonnonkasvit säilyttävät itävyytensä vuosikymmeniä-vuosisatoja, mutta esim. porkkanan, salaatin, jne siemenet menettävät itävyytensä muutamassa vuodessa?
- Miksi viljelykasvit eivät kestä hallaa, mutta luonnonkasveille se ei ole mikään ongelma.
- Miksi luonnonkasvit versovat aikaisemmin keväällä ja tarjoavat satonsa jo ennen kuin viljelykasveja on edes ehditty kylvää?
- Miksi luonnonkasvit eivät tarvitse minkäänlaista hoitoa mutta viljelykasveja saa hoitaa kokoajan?
- Miksi viljelykasveja ei esiinny luonnossa? Eikö täten evoluutiokin osoita ne surkeiksi? Ne eivät selviä siellä.
- Miksi luonnonkasvit ovat ainakin 3-7 ravinteikkaampia kuin viljelykasvit?
http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/ http://www.yrttitarha.com/kanta/voikukka/Eikös ylläolevat todista että koko kasvinjalostuksessa ja viljelyssä on menty aivan harhateille?