Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue
muokkaus, hiilipäästöt, multavuus
Heikki Jokipii:
Myös ko. yhdistys reagoi tähän FB:ssä:
--- Quote ---Biodynaaminen yhdistys
20 t ·
Tulossa mielenkiintoinen Webinaari: Muutoksen mahdollisuudet maatiloilla!
Tilaisuuden teemana on muutos kohti tulevaisuuden uudistavaa ruoantuotantoa. Aihetta käsitellään eri asiantuntijoiden ja kolmen tilan omien muutostarinoiden kautta. Mukana myös biodynaaminen PieniKylä / LittleVillage 💚
--- End quote ---
Sopivasti unohtaen, että tuo tila ei ole sen kirjoissa biodynaaminen. Kyseistä tilaa olemme monella tavalla ihmetelleet toisessa triidissä. Sitäkin, miksi tila vuosien jälkeen yhä välttelee virallista Demeter-sertifikaattia. Onko siinä sertiifikaatissa jotain epäilyttävää, tuleeko siitä imagohaittaa? ;D
Heikki Jokipii:
USA:ssa voidaan verrata tätäkin:
Farms that use non-GMO feed generate more greenhouse gasses, study shows
--- Quote ---New research shows that if more U.S. food companies require feed for the livestock and poultry that they source their meat, milk and eggs from to be free from genetically modified (GM) ingredients, then greenhouse gas emissions on farms could rise, grain elevator and feed mill product handling and production requirements would be greater and the price of meat, milk and eggs for consumers could increase.
--- End quote ---
Ja päätyä siis tuollaiseen tulokseen.
Heikki Jokipii:
Hiiliviljelyn mahdollisuuksista, rajoista:
Photosynthetic limits on carbon sequestration in croplands
--- Quote ---Highlights
• Estimates for maximum soil C sequestration rates often take soil as starting point.
• Our “Fermi approach” suggests instead to take photosynthesis as the starting point.
• Our results suggest maximum sequestration rates in global croplands of 0.2 Pg yr−1.
• This is an order of magnitude lower than most previous estimates.
• Uncertainty analysis suggests that our results, while relatively rough, are robust.
--- End quote ---
(lihav. HJ)
Olemme edellä vaatineet empiirisiä tuloksia, mm. tässä:
--- Quote from: Heikki Jokipii on 28.10.19 - klo:08:20 ---Toisaalta tuossa ei ole ainakaan sellaista lähtökohtaa, että luomuviljely itsessään olisi automaattisesti hyvä hiiltä nielemään. Ei, vaan sekin (ja/tai jokin muu?) vasta huippuosaajien käsissä.
Myös Carbon Action -hankkeesta odottaisi tuloksia siitä, mikä on todella toimivaa.
--- End quote ---
Mutta nyt tuo tuossa lainattu, osin teoreettinen artikkeli antaa vihjeitä siitä, ettei miltään viljelytavalta kannata kovin kaksisia tuloksia odottaa. Edes huippuosaajilta.
Heikki Jokipii:
Kykeneekö luomuviljely ylittämään tämän handikappinsa?
Viewpoint: Can organic farming overcome its sizable yield lag and address climate change challenges?
--- Quote ---Organic farming isn’t more climate-friendly than conventional agriculture when looking strictly at emissions. In a comparative analysis of the environmental impacts of different agricultural production systems, Michael Clark and David Tilman at the University of Minnesota found that “organic and conventional systems did not significantly differ in their greenhouse gas emissions.” But that’s not all that matters.
Land use is organic’s achilles heel. The analysis concluded that organic farms require 25 to 110 percent more land to produce the same amount of food than conventional systems because organic yields are lower.
--- End quote ---
Asiaa yritetään kyllä pyöritellä myönteisen vastauksen suuntaan:
--- Quote ---But a better future for our lands and communities would be possible if we could revolutionize our relationship with food at a structural level. We’d need to shift to regional, seasonal, low-carbon diets that minimize food loss and waste and manufacturing emissions. We’d also need to double down on nutritious foods rather than commodity crops such as corn, soy and wheat, which provide calories but don’t do much to nourish people. That’s what I like to believe in and work towards. But on my less sunny days, this vision can seem more like a naive dream, given how challenging and fragile even the tiniest sustainability wins can be.
--- End quote ---
Mutta vaikka kirjoittaja siis haluaisi nähdä siinä mahdollisuuksia, vahva epäilys jää.
Heikki Jokipii:
--- Quote from: Heikki Jokipii on 11.04.22 - klo:06:09 ---PS. 02.05.22: Sivulla luvattiin:
--- Quote ---Tilaisuuden tallenteet julkaistaan myöhemmin Parasta Pirkanmaalta -verkkosivustolla.
Webinaari on osa Pirkanmaan Ruokafoorumin dialogia ja Parasta Pirkanmaalta -hanketta, jota rahoittaa Maaseudun kehittämisrahasto.
--- End quote ---
--- End quote ---
Videoina tallenteet sitten julkaistiin:
https://parastapirkanmaalta.fi/materiaalit/ruokafoorumi-tallenteet/
Sikäli harmi, että mahdollinen kritiikki tehdään tuolla tavalla vaikeammaksi.
Navigaatio
[0] Viestien etusivu
[#] Seuraava sivu
[*] Edellinen sivu
Go to full version