Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

muokkaus, hiilipäästöt, multavuus

<< < (4/47) > >>

Heikki Jokipii:
Tätä ei vielä ole näkynyt Suomen mediassa, ja asiassa on kyllä selvästikin tieteellinen keskustelu vielä kesken, mutta nyt on Nature-lehdessä ...

Dueling conclusions on global methane flatness puzzle

... ilmestynyt kaksi tutkmiusta sen selittämiseksi, miksi metaanin pitoisuuden kasvu ilmakehässä pysähtyi n. 30 vuotta sitten.

Tutustukaa itse yksityiskohtiin, mutta toinen näistä artikkeleista esittää selityksenä tehoviljelyn yleistymisen, ihan niin, että keinolannoitteita on käytetty enemmän. Joka olisi vähentänyt tiettyjä metaania synnyttäviä prosesseja maaperässä.

***

Metaanista tulee vielä itselläni mieleen se, että paljonko traktoreiden lisääntyminen samana aikana on vaikuttanut.  Yksi traktori korvaa ainakin 10 härkää. Traktori kyllä tupruttaa hiilidioksidia silloin kun sitä käytetään. Mutta härkä tupruttaa metaania, molemmista päistään, ympäri vuoden. Ja maailmassa arvioitiin v. 2000 olleen 25 miljoonaa traktoria.

Matti Pekkarinen:
Härkä (tai hevonen) syö noin yhden peltohehtaarin sadon. (ihminen noin 1/3 ha, koko maapallolta laskettuna... Suomessa on peltoa lähes 1/2 ha/asukas).
Eläin syö levätessäänkin, toisin kuin traktori. Uusi Musta-sivuilla netissä yrittivät saada uskomaan, että traktori on tarpeeton "härpäke", varsinkin Afrikkaan. Jalat irti maasta ja todellisuudesta. Poistivat asian oikeisemiseksi laittamani viestin.

Heikki Jokipii:

Uutisessamme mainittu Ilmasto-opas.fi näyttää vielä kantavan ”Beta”-merkkiä, joten se voi vielä muuttua - linkitkään eivät vielä näytä aina kunnolla toimivan. Sivustolle pääsee tarvittaessa ”hyppimällä” tätä kautta …
 
http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/439047
 
… jos haluaa nähdä, mitä siellä todella lukee asiasta, myös ruoasta, ja luomuviljelystä.

(Varmuuden vuoksi olen ottanut talteen, mitä siellä luki 26.11.2011 - jos halutaan myöhemmin vaikka kieltää, ettei siellä koskaan sellaista ole ollutkaan ...)
 
Uutisemme lopussa mainitsin, että vähintään pitäisi mainita asian olevan ”kiistelty”.

Tekisi mieli  lisätä:
 
Vai olisiko niin, että tämän ilmastonmuutosasian yhteydessä ei yleensäkään suvaita ajatusta, että mikään tieteessä olisi kiisteltyä?  8)

Mutta toivoa aina sopii, että ”beta-versiosta” eteenpäin meno vaikuttaa myös sisältöön …

Lähetin myös ko. sivuston palautelaatikkoon viestin:
 

--- Quote ---Tällaisia aktivistijärjestöjen "harmaita" lähteitä, kuin ...
 
Soil Association.2009.Soil carbon and organic farming. A review of the evidence of agriculture´s potential to combat climate change.
 
... ei pitäisi käyttää lähteinä - eikä niiden tietojakaan!
 
Eikö IPCC:n skandaaleista tässä suhteessa ole opittu mitään?

--- End quote ---

Heikki Jokipii:

Jonkinlainen yllätys. Ruokatiedon uutisessa ...
 
Kestävän ruuan ohjeita kerätty ilmastosivuille verkkoon
 
... ja sen linkeissä ei kertakaan mainita luomua!

Heikki Jokipii:

Onkohan jotain muuttumassa? Myös tässä WWF:n kampanjassa hiilijalanjäljen vähentämiseksi mainitaan kyllä ruokavalinnat - mutta ei laisinkaan luomuruokaa! Eikä luomua mainita siihen liittyvässä selvityksessäkään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Go to full version