Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

muokkaus, hiilipäästöt, multavuus

(1/41) > >>

Heikki Jokipii:
Maanmuokkaus ilmavoittaa maata luonnottomasti ja polttaa eloperäistä ainesta hiileksi taivaalle. Muokkaamaton viljelytapa (suorakylvö) on tässä selvästi ympäristöystävällisempi. Mutta löytyykö tästä lukuarvoja?-
-
Varsinkin eloperäisillä mailla muokkaamisen hiilipäästöt ovat mahtavat: http://matti.tuottavamaa.org/repussa/satomyrk/satomyr6.htm (Suomen peltojen päästöistä):

"SIIS kun noin 20% maalajeista on eloperäisiä maita, on niiden päästö 1,25 Tg, ja loppujen 80%:n päästö on 0,31 Tg.
Tuo 20% vastaa noin 500 000 ha, joten hehtaaria kohden tulee 1,25 teragrammaa/500000 ha eli noin 2500 kg hiilidioksidia. SE VASTAA KAI NOIN 3000 ÖLJYKILON POLTTAMISTA päästövaikutukseltaan. (luomussa sato jotain alle 1500 kg viljaa/ha, joten päästöä eloperäisillä mailla tulee ainakin kahden öljykilon verran viljakiloa kohden...)

Ja koko Suomen maatalouden hiilipäästöistä tämän laskelman mukaan tuo peltomaan ”paha” viidennes vastaa 1,25/1,95 – osaa, eli 64 prosenttia! Suuri ekoteko olisi vältellä turvemaiden kyntöä ja muuta muokkaamista!"


Matti

PS: Valitut palat kertoo Kiinan, Intian ja Indonesian valtavista päästöistä maaperän kivihiilipalojen myötä. Yksin Kiinassa ne päästävät lähes saman hiilimäärän kuin koko USA:n autoliikenne. Ilman mitään saatavaa hyötyä. Näiden sammuttamiseksi kannattaisi toimia.

(Matti Pekkarinen 06.09.04)

Heikki Jokipii:
mutta eihän kasvihuoneilmiötä ole olemassa!  :D

(Vieras 07.09.04)

Heikki Jokipii:
... ei saata ollakaan, mutta nuo palot päästävät myös valtavan määrän rikkiä, joka aiheuttaa happosateita. Ja epätäydellisen palamisen vuoksi häkää. Ja hiukkaspäästöjä myös.

Matti

(07.09.04)

Heikki Jokipii:
Eihän happosateista enää ole puhuttu vuosikausiin, se ongelmahan on hävinnyt.

Ja nythän MOT osoitti tiukasti ja vääjäämättömästi, että ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä ei todellakaan ole! MOT:lle pitäisi myöntää Tiedonjulkistamispalkinto tai ainakin Nobel.

Tosin me tätä palstaa lukeneet olemme tienneet jo kauan, että ilmaston lämpeneminen on vihreiden tiedemiesten salaliitto länsimaista elämäntapaa kohtaan. Lukuisat nettilinkit ovat sen osoittaneet!

(Vieras 10.09.04)

Heikki Jokipii:
Happosateista ei liene kaikkialla haittaa, mutta varsinkin Pohjois-Suomen karkeat, valmiiksi happamat maat ovat sille herkkiä. Siksi meillä on pyritty käyttämään vähärikkisiä polttoaineita.
Ilmeisesti hapan päästö (SO2) ei kulkeudu tuhansia kilometrejä, joten meillä ei tarvitse olla huolissaan Kiinan päästöistä. Mutta hiukkaspäästöt ainakin ovat kiinalaisille itselleen riesa. Siellä onkin rakenteilla muistaakseni parikymmentä ydinvoimalaa (sekä valtava vesivoimala, joka tuottaa muistaakseni 12 "tavallisen" ydinvoimalan verran sähköä.

Teollisuuden nousu Kiinassa vaan on niin nopeaa, etteivät nuokaan voimalat riittäne, vaan hiilen polttoakin on lisättävä.
Toivottavasti eivät anna kuitenkaan hiilen palaa ihan harakoille.

(Matti Pekkarinen 10.09.04)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Go to full version