Yleinen kategoria > Yleinen Keskustelualue

Missä ovat ruoan riskit

(1/97) > >>

Heikki Jokipii:
Tässä salmonella-asiassa ...

Ruokatieto: Salmonellaa löytyi munintakanojen rehusta
Ruokatieto: Salmonellaa todettu Rehuraision sianrehusta

... tulee viimeistään esille se, missä ruoan riskit ovat - ja missä ne ehdottomasti eivät ole (valikoima TM-TL:n uutisista):

Kissanristiäistunnelmaa
Korkean tason työryhmä selvittämään varsin mitätöntä ongelmaa
Sianruoka Suomen kansan harrastuksena kesällä 2007
Paimenpoika ja susi -satu nykyajan tapaan?
Uudempaa jouluperinnettä?

Mielipide:

--- Quote from: Heikki Jokipii on 11.03.09 - klo:06:49 ---Tässä salmonella-asiassa ...

Ruokatieto: Salmonellaa löytyi munintakanojen rehusta
Ruokatieto: Salmonellaa todettu Rehuraision sianrehusta

... tulee viimeistään esille se, missä ruoan riskit ovat - ja missä ne ehdottomasti eivät ole (valikoima TM-TL:n uutisista):

Kissanristiäistunnelmaa
--- End quote ---


Kotimaisessa ei koskaan ole riskiä, ehkä? Yksi näkökulma:

EU-raportti: Eläinperäiset taudit jylläävät Suomessa


(muokkasin vähän teknisesti HJ 12.3.09)

Heikki Jokipii:
Tuollaisessa tilastojen "kalibroinnissa" varmaan auttaisi se, että verrattaisiin yleisesti parhaiten tilastoituja vahinkotapauksia, eli kuolemia (ruoan aiheuttamia).

Onko tätä tehty, en tiedä?

(Tosin sekään ei ole vuorenvarma metodi, on sellainenkin teoria, että esim. itsemurhien vähäinen määrä katolisissa maissa, luterilaisiin maihin verrattuna, johtuisi enemmän uskonnosta johtuvista tilastointitavoista kuin itsemurhien todellisista määristä. Tiedä häntä.)

En silti mene heti tuonkaan (viranomaisen) selityksen mukana, voihan aina olla, että suomalaista ruokaturvallisuutta on hiukan yliarvioitukin. Olennaista on kuitenkin, mitä asioita pitää tarkkailla, missä etsiä parannusta asioihin. Ja ne alueet eivät ole linkeissäni mainittuja!


PS. "Mielipide", katso ohje ja siellä suositus jonkun oman nimimerkin käytöstä.

Matti Pekkarinen:
Riskien vähenemisestä oli taannoin selvitys (löytyisiköhän linkki J Tammisolan sivujen kautta?). Ruokamyrkytykset vähenevät hyvää vauhtia.
Niinpä suhteellisesti (ja absoluuttisestikin) riskien joukosta nousevat esiin yleistyvä liikalihavuus ja vanhuus. (joista viimeksimainittu jo herätti hallituksen huolenkin)

Matti

Matti Pekkarinen:
No ainakin täältä löytyy lohdullista tietoa: http://www.mm.helsinki.fi/~tammisol/TP090109.pdf
Kaksi alinta kalvoa kertovat suolistoinfektioiden määrän suoranaisesta romahtamisesta ja keski-iän KAKSINKERTAISTUMISESTA. Mainiota, vai mitä? "ennen olisit jo vainaa"

Omalla ukillani oli pitkään ikäänsä (87v) luomuväkeä varmaan miellyttävä selitys: "minnoon niin huono, ettei oo kuolijakskaan". Siis: luomuton ruoka heikentää ihmistä, ettei edes kuoleminen onnistu.... luomuruualla (vaikkapa puhtaassa Afrikassa) kuollaan rivakasti 40 v iässä! Ilman liikalihavuuden ongelmia.
(ukkini kuoli jo ennenkuin luomuruokaa oli saatavilla)
vrt: http://keskustelu.skepsis.fi/html/KeskusteluViesti.asp?ViestiID=247908

Matti

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Go to full version