Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Firma itse kertoi jo viime vuoden puolella, että tuossa olisi onnisttu:

It’s Pure ja Punnitse & Säästä ketjun rahoituskierros päättyi menestyksekkäästi

Kävelyreittini vähintään kerran viikossa kulkee sen Itäkeskuksen myymälän ohi. Ohimennessä vilkaisemalla muodostunut tilasto on edelleen tämä: asiakasmäärän mediaani on 0 henkilöä. Verkkokaupasta ja muista myymälöistä ei minulla ole tietoa.

Helsingin Asematunnelista minulla on nyt tieto, että siellä sijainnut It's Pure -myymälä on nyttemmin lopettanut, sulkenut ovensa, vienyt tavaransa ja kalusteensa pois.

Vaasan myymälästä meillä on alkuvuodesta tällainen tieto:

Julia Loukiainen haluaa antaa konkurssille kasvot ja kertoa tarinansa – "Tunnen surua ja pettymystä, mutta en kadu"

Quote
Vaasan ydinkeskustassa sijaitsevassa liikkeessä on muutamia asiakkaita. Uusi vuosi elämäntapalupauksineen näkyy myynnissä, mutta enemmän säpinää liikkeeseen on tuonut liikkeen ilmoitus Facebookissa.

"Suljemme Vaasan It's Puren alkuvuoden 2019 aikana. Aikataulu on vielä epävarma, mutta viimeistään maaliskuun alussa myymälämme sulkee ovensa lopullisesti."

Ja tamä toive ...
2
YLE oli saanut tällaista palautetta:

Quote
"Kuuntelen Ykköstä päivittäin informaatio- ja musiikkilähteenä."

Näin aloittaa viestinsä Risto ja vakuuttaa hyvää tahtoaan ja arvostustaan kanavaa kohtaan. Mutta kritisoitavaakin löytyy:

"Vaikka aikaa on hiukan kulunut, tuon esille pari Yle Radio 1:n toimittajien asennekömmähdystä kesän ajalta. Tiedeasioita käsittelevän Kalle Haatasen ohjelmassa puhuttiin homeopatiasta, jolloin Haatanen filosofisen tiedeasiantuntijan varmuudella nauroi halventavasti lyttyyn homeopatian idean ja olemassaolon. Homeopatia on monissa maissa osa hyväksyttyä terveydenhoitoa ja paljon käytetty tuloksellisesti Suomessakin, vaikka virallinen terveydenhoito luokittelee sen epätieteelliseksi ja humpuukiksi. Ei ollut ilo.
Toisessa tapauksessa toimittaja Pauliina Grymin juontamassa Kulttuuriykkösessä keskusteltiin viineistä. Esiin tuli biodynaamiset viinit. Toimittaja kysyi vieraaltaan, mitä biodynaaminen viljely on? Vastauksessa ei vielä tullut esille edes kaikki biodynaamisen viljelyn menetelmät ja käytännöt, kun Pauliina Grym jo tokaisi, että 'siis humpuukia'.
Yle Radio 1 on radiokanava, joka käsittelee eri elämänaloja ja kulttuuria monipuolisesti, asiallisesti ja sivistävästi. Toimittajan ammattiin täytyy kuulua laaja-alainen tietämys ja tiedonhankinta, kiinnostus ja asioiden hyväksyminen. Siihen ei kuulu toimittajan ylimielisyys ja aliarvioiva, mollaava asenteellisuus.
Siitä kyseiset toimittajat laiskanläksytykseen."

Niin, siinä on ongelma: miten sanoa humpuukia totuudenmukaisesti humpuukiksi, mutta kuitenkin niin, ettei kuulosta ylimieliseltä? Pitääkö YLE:ssäkin omaksua Eduskunnan käytäntö, että vahvinta mitä saa sanoa on, että jokin on "muunneltua totuutta"?

Niin. Me taas suorastaan ihmetelimme miten YLE saattoi eräässä ohjelmassaan esitellä tuota samaa asiaa niin arvostavasti ja kohteliaasti (eli vailla minkäänlaista kritikkiä). Ja mietimme jo hetken, pitäisikö siitä antaa "laiskanläksyä".
3
Muut aiheet / Vs: Ydinvoima versus merituulivoima?
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 06:11 »
Takaisku tuulivoimalle:

Climate change: Electrical industry's 'dirty secret' boosts warming

Ja merituulivoimalle eritoten:

Quote
"As renewable projects are getting bigger and bigger, we have had to use it within wind turbines specifically," said Costa Pirgousis, an engineer with Scottish Power Renewables on its new East Anglia wind farm, which doesn't use SF6 in turbines.
"As we are putting in more and more turbines, we need more and more switchgear and, as a result, more SF6 is being introduced into big turbines off shore.
"It's been proven for years and we know how it works, and as a result it is very reliable and very low maintenance for us offshore."

Kyse on siis kaasusta, joka on hirvittävän voimakas kasvihuonekaasu. Jota tarvitaan noissa laitteissa. Ja joka hitto soikoon sekin joskus vuotaa.
4
Yleinen Keskustelualue / Vs: Luomun vienti ja tuonti
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 05:19 »
Hesari kertoi tästä:

Arktista eksotiikkaa pöytiin maailman suurimmilla ruokamessuilla – Suomi on pääosassa Grüne Wochella
Suomi on pääosassa maailman suurimmilla ruoka­messuilla Berliinin Grüne Wochella.


Paperi-Hesarissa oli lause:

Quote
Grüne Wochella Suomi hakee profiilia arktisen, puhtaan, antibiootittoman ja kekseliään luomusuperfoodin maana.
(lihav. HJ)

Ja muitakin enemmmän tai vähemmän luomuun viittaavia ilmaisuja.

Mutta nyt kun arvioidaan osallistumisen tulosta, eipä luomu olekaan enää keskeisessä roolissa:

Suomen ruokavienti Saksaan puolitoistakertaistui alkuvuonna — "Grüne Woche oli todella tärkeä tapahtuma

Luomua ei tuossa artikkelissa mainita lainkaan.

Quote
Saksan markkinoilla pakkausten pitää olla houkuttelevia ja kiinnostavia, pakkauskokojen oikeita ja tuotteiden luonnollisesti hyvän makuisia.

​Nyt pinnalla ovat tuotteet, joissa on mahdollisimman vähän ja mahdollisimman luonnollisia aineosia.

Olisiko niin!, että luomua on saksalaisilla riittävästi itselläänkin, mutta luonnollinen sitten vähän harvinaisempaa ja siksi kiinnostavaa?
5
Muut aiheet / Vs: Maailman metsäpalot
« Last post by Heikki Jokipii on Today at 05:01 »
Tällaisenkin epäsuoran syy-yhteyden väitetään olevan olemassa:

Viewpoint: Europe’s strict GMO crop cultivation rules encourage Amazon deforestation
6
GMO-tekniikan vastustajat yrittivät käyttää EU-oikeutta tässäkin:

EU Court of Justice dismisses activist lawsuit challenging Monsanto GMO soy approval

Mutta tällä kertaa yritys epäonnistui. Kannetta ei käsitellä, alkuperäinen päätös jää voimaan.

Kuten palstan lukija jo tietänee, jää vastustajille vielä mahdollisuus yrittää saada ko. soijalajike kielletyksi yksittäisessä EU-maassa.

Kunhan muistavat olla vetoamatta terveyshaittoihin: niillä heidän asiansa ei enää etene. Mutta muita mahdollisia syitä/verukkeita jää jäljelle runsaasti.
7
Keitä nämä aktivistit sitten ovat? Eivät ainoastaan Greenpeacen mielenosoittajia hassuissa puvuissaan, vaan esimerkiksi Pariisin kaupungin päättäjiä:

Paris bans synthetic pesticides as French anti-chemical movement ‘gains momentum’

Kuten tuo artikkelikin kertoo, tuolla päätöksellä on aika vähän käytännön merkitystä mihinkään suuntaan, koska kaupungissa harjoitetaan maanviljelystä hyvin vähän.

Tuo onkin laskettava poliittiseksi mielenosoitukseksi taistelussa yhdestä torjunta-aineesta, "suuressa glysosaattisodassa".
8
Tämä näkökulma on ollut koko ajan olemassa:

Viewpoint: GMO, CRISPR-edited crops can cut pesticide use—if environmental activists do not block them
 
Mutta ei, aktivisteille riittää, että torjunta-aineita on vähennettävä. Ja mieluummin kokonaan kiellettävä. Ja heti. Eikä puhettakaan, että tuollaisia myrkyttömiä keinoja käytettäisiin niiden sijasta.

Tai muitakaan keinoja. Osalle "aktivisteja" näyttää olevan arvoitus, miksi torjunta-aineita ylipäänsä käytetään. Siksi heidän maailmankuvassaan niistä luopuminen ei aiheuta mitään ongelmia. Eikä siis vaadi mitään muita toimenpiteitä.
9
Yleinen Keskustelualue / Vs: Tulevan Afrikan ihmeen aikataulu
« Last post by Heikki Jokipii on 14.09.19 - klo:06:22 »
Tässä ei maatalous tule erityisesti esille ...

Suomi korostaa nyt Afrikan merkitystä: onko kehitys­yhteis­työllä tarkoitus vain hillitä muutto­liikettä, Ville Skinnari?

... mutta muuten kyllä se, että yhteistyötä rakennetaan nyt uudella innolla ja uudella tavallakin:

Quote
Euroopan unionin ja Afrikan yhteinen kumppanuussopimus päättyy ensi vuoden helmikuussa, ja uutta sopimusta neuvotellaan parhaillaan. Aihe on siksi ajankohtainen, mutta Afrikan merkityksen korostamisen taustalla on muitakin syitä.

Kumppanuusneuvotteluista maatalouden osalta kerroimmekin jo edellä, viite: Task Force Rural Africa, esim. 19.07.19.

Quote
SKINNARI ei suoraan vastaa kysymykseen siitä, voidaanko kehitysyhteistyötä valjastaa maahanmuuton hallintaan. Hän painottaa, että Suomen kehityspolitiikan ensisijainen tavoite on köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen.

Kaikkien tavoitteiden ei todellakaan tarvitse olla Suomea koskevia. *)

"Tsemppiä ja jaxuhaleja" Skinnarille ja Urpilaiselle!


_______________

*) Martti Tiuri teki aikanaan karikatyyrin perusvihreästä, joka vastustaa luonnon raivaamista ihmisen käyttöön mutta kannattaa luomuviljelyä ja joka vastustaa hiilidioksidipäästöjä sekä ydinvoimaa. Olen ollut havaitsevani, että vastaavanlaisen karikatyyrin voisi nykyään tehdä perusperussuomalaisesta joka vastustaa maahanmuuttoa ja vaatii, että potentiaalisia muuttajia on autettava heidän kotimaassaan - ja vastustaa erityisesti Afrikkaan annettavaa kehitysapua, koska se siellä kuitenkin menee hukkaan tms.

Tällainen asenne ei ole rajoittunut perussuomalaisiin. Hyvin monelle on olevinaan"viisautta" se, että jos kehitysyhteistyöhankkeet ovat Afrikassa joskus epäonnistuneet, ne eivät edelleenkään, eli koskaan, tule onnistumaan. Jos diktaattorit joskus ennen ovat tuhlanneet niitä rahoja, ja paenneet ne mukanaan, niin tulee jatkossakin käymään, funderaavat he, ja katsovat, etteivät ole naiiveja!

Sitä argumenttia ei sentään enää käytetä, että on Jumalan tahto, että toiset ovat köyhiä. Tai sitäkään, että Afrikan ilmasto on määrännyt, että sen ihmiset eivät voi olla niin yritteliäitä ja ahkeria. Kuin me täällä, kylmässä Pohjolassa. Myöskin teoriat neekerien, mustaan rotuun kuuluvien tietynlaisesta luonteesta yms. ominaisuuksista köyhyyden selittäjänä on nyttemmin hylätty. Ainakin virallisesti, julkisuudessa.
10
Tämä on eläinsuojelujärjestöille nyt onnistunut:

Häkkikasvatuksen kieltävä aloite keräsi 1,5 miljoonaa allekirjoitusta, etenee EU-komission käsittelyyn

Meidän vaatimuksistamme tuossa toteutuisi se, että  se  olisi kaikkia koskeva direktiivi. Eikä Suomea koskevaa omaa erillistä lakia tarvittaisi (paitsi sillä tavalla, että säädettäisiin samansisältöinen laki täällä).

Se  täytyy tässäkin tuoda esille, että mitään mainintaa tuossa ei ole siitä, millaisilla rehulla kanat tulisi ruokkia. Jos tuo menee läpi, se on luomuväelle Pyrrhoksen voitto: yksi peruste erityisesti suosia luomumunia katoaa.
Pages: [1] 2 3 ... 10