Näytä kirjoitukset

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matti Pekkarinen

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 34
31
Yleinen Keskustelualue / Vs: Glyfosaatin uusi aika
« on: 15.12.17 - klo:06:35 »
... ja kun tosiasiassa glyfosaatista on aistein havinnoitavissa vain positiivisia vaikutuksia, joutui Hautala turvautumaan tuonpuoleiseen: jospa se tuhoaa maan mikrobeja... tai maahisia...
Uskon, että Hautalan taustarymien ponnistelut johtavat positiiviseen tulokseen, ja jonkun mikrobin kohdalla ajan mittaa onnistutaan saamaan toivottu tutkimustulos.


Vastaavaa oli aikoinaan gramma-aineitten kohdalla:
http://mattipekkarinen.net/grammaa.htm ("jospa ne ovat haitallisia edes kaloille")

32
Nojooo... tunneseikkoja. Hirvikärpäskeitto olisi ehkä "sallitumpaa".

33
Joo kyllä siedätystä tarvitsisin minäkin... aloitettava olis tuommoisella muurahaiskarhu- tai hevosmuurahais-sekaruualla, ja oltava sittenkin hyvät ruokajuomat (Kekkosen tapaan: oli tarinan mukaan Venäjällä aterialla nielaissut herkkuna tarjotun etanan tms, ja heti perään vodkaa, ja sanonut, että jos tulet ylös, niin et ainakaan tule selvin päin...)

34
Hyönteisten käyttämisessä ihmisravinnoksi on tosiaan monia eettisiä ongelmia. Semmoisina vähemmän esilletuotuina tällaisiakin (esimerkkieläimen muurahainen):
-   miten muurahainen eettisen hellävaraisesti tainnutetaan ennen tappamista/veren laskua?
-   miten estetään, etteivät mahdollisesti toiset tapettavaksi tulevat muurahaiset pelästy ja mene paniikkiin?
-   ei kai vaan muurahaisia pakolla raahata jalasta tai muusta elimestä vetäen tappopaikalle. Puhumalla suostuttelu olisi hyväksyttävintä.

-   On tapettava tuhansia eläimiä, että yksi ihminen elää päivän.
Mielestäni jopa suhteellisen eettiseltä hyönteisruualta kuulostaisi (seosruoka tosin) vaikkapa hevosmuurahaispata. Seossuhde fifty-fifty. Yksi hevonen, yksi muurahainen.

35
"Kadmiumia vähemmän" luomussa? Mistähän tuo tieto on. Järjellä ajatellen luulisi asian olevan päinvastoin, sillä suomalaisissa väkilannoitteissa Cd on vähemmän kuin karjanlannassa, suhteutettuna käyttömääriin/ha.
http://mattipekkarinen.net/kiinassa.htm

Matti

36
Tulokset eivät olisi julkaisukelpoisia. Tutkijoita syytettäisiin vihapuheesta....
Aiemmin puheena olleeseen, kysymyksestä siitä, koskeeko kylmyys ja kasvien kehityksen viivästyminen enemmän luomuun vai tosiviljelyyn, sanoisin, että eroa ei ole muuten kuin taloudellisen lopputuloksen kannalta: luomussa halla on viljelijälle selvästi parempi... jopa toivottu(?): http://mattipekkarinen.net/syksylu.htm .

Halla ja syyssateet haittaavat viljoja molemmissa tuotantosuunnissa suunnilleen samalla lailla molempia. Teoreettisesti voisi kyllä ajatella, että luomussa eloperäisten lannoitteitten runsas (?) käyttö venyttäisi kasvien typensaantia ja siten myös viljan kypsymistä. Tosiasiassa luomupellot näyttävät olevan yleensä alilannoitettuja. Ja luomussa ainakin aiemmin suosittiin "perinnelajikkeita", jotka ovat aikaisempia kuin uudet, satoisat lajikkeet.

37
Olin lukenut huolimattomasti: Valiosta uutisessa ei ollutkaan mainintaa... mutta muita ilon aiheita kuitenkin: http://mattipekkarinen.net/maidonhinta.jpg
Matti

38
Maaseudun Tulevaisuus eilen 28.8.2017 kertoi, että Valio sekä muutamat muut meijerit Euroopassa ovat nostaneet (hillitysti) maidon tuottajahintaa, mutta luomumaidosta maksettava tuottajahinta pysyy ennallaan.
Tämähän on ilouutinen luomulle? Kuluttajat saavat luomumaitonsa suhteellisesti halvemmalla kuin tähän asti... :)

Ilouutinen tämä on myös meille tämän sivuston faneille.
Matti
Lisäys klo 13.21: Annikka Hurme taitaa uskaltaa... edelleen... : http://mattipekkarinen.net/AnnHurme.htm

39
Muut aiheet / Vs: Ilmastonmuutos se tunkee joka paikkaan
« on: 26.07.17 - klo:14:54 »
Se ei tainnut tullakaan, ja asian alkavat myöntää "Ilmastomuutoksen Isätkin". Suomessa asia näköjään aiotaan vaieta. Tuli jo "luvatuksi" niin paljon?
https://wattsupwiththat.com/2017/06/20/the-new-consensus-on-global-warming-a-shocking-admission-by-team-climate/  (huomatkaa, miten vilkas kommentointi ja keskustelu on siellä käynnistynyt... vaan ei Suomessa!)

MYÖS: https://beta.oikeamedia.com/o1-23824

40
... "köyhät kyykkyyn", siis:kitkemään

41
Vähän ohi aiheesta menee, mutta tämä on nyt maalla ajankohtaista, kun itsekukin tarvitsisi torjua vaikkapa haitallisia tulokaslajeja (jättiputkea yms) taikka wanhoja tuttuja rikkoja, vaikkapa voikukkaa pihanurmikosta.

Uudehkon torjunta-aineasetuksen myötä tavallinen harrastaja-puutarhuri/metsänsä hoitaja maksaa kyllä edelleen saman hinnan litrasta torjunta-ainetta... esim MCPA-valmiste 10-20€/litra. Esim Toxan . Pitoisuus vaan on pudotettu sadanteen osaan (7g/litra) ....  totutusta, vaikkapa Agrimarketin MCPA:sta (750g/litra).
Vetisiksi on siis pitänyt aineet lantrata, jotta harrastajaviljelijä saa ostaa. ”Onneksi” sentään saa vielä vanhalla hinnalla?
Nyt siis pakotetaan köyhät kotitarveviljelijät luomuun. Nimittäin vanhojen tuttujen valmisteiden ostoon pitänee olla ammattiviljelijä, ja jonkinverran rahaa tutkintoonkin, 5v välein: http://www.tts.fi/koulutusalat-1/viestiperille/2270-kasvinsuojelukoulutus-ja-tutkinto

42
Ruokaturvan kannalta on hyvä asia, että kaupasta ei ruoka lopu :)
Kansa syö nyt kynsiä, ja tulee niitten jälkeen ostamaan ne vaimosi näkemät luomuporkkanat.

http://mattipekkarinen.net/korokelaidaton.htm

43
Yleinen Keskustelualue / Vs: MTK: Outo etujärjestö
« on: 23.05.17 - klo:09:55 »
Jonkinlaista pakkokonsensusta haetaan, kun kentältä alkaa kuulua huutelua ?
http://mattipekkarinen.net/AnnHurme.htm (siis aika korkealtakin kuuluu...)

MTK ei ehkä luomua tarvitse, mutta luomu tarvitsee MTK:ta, "henkistäkin" tukea nyt?

44
Yleinen Keskustelualue / Vs: Miksi GM on hyvä asia?
« on: 14.03.17 - klo:11:43 »
Varmaan siis Chiquitakin on tuota lajiketta... alan huolestua oikeasti. Olen banaanin suurkuluttaja, varsinkin Chiquitan.
Mitenkähän geeninsiirto tehdään suvuttomasti lisääntyvällä kasvilla. Suvullisessa lisääntymisessä munasoluun tai juuri hedelmöittyneeseen munasoluun, tsygoottiin, kun saadaan sijoitettua haluttu geeni, luonto huolehtii lopusta, ja geeni on jokaisessa uudessakin solussa.
Ei varmaan läheskään mahdotonta... kasvupisteestä kai otetaan solu tai solukkoa, johon uusi geeni viedään. Jotain kemiallista "leikkuria" käyttäen saadaan dna tarttumaan haluttuun paikkaan... Ja tarkemmin ajatellen: onhan perunalla olemassa gm-lajikkeita (parannettua tärkkelyspitoisuutta yms varten)

45
Luomutuet näkyvät täällä: http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelija/Documents/luomu.pdf
... ja on niitä nostettu... en ole aiemmin huomannut... vanhat tuet näkyvät täällä. .

Tuo kotieläintilan 294 siis tulee tavanomaisten perustukien (noin 600€ ?) päälle. Ja jos esim karja on tavallista takkuisempaa ja kituliasta, niin tulee perinnerotujen säilyttämisestä lisäjytky: . Tuo on linkki vanhoihin rahasummiin. Uusia ei kerrota julkisesti... linkki uuteen esitteeseen on tässä .

Ympäristötukien oppaita on liuta TÄÄLLÄ. [url]

Matti


Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 34