166
Yleinen Keskustelualue / Vs: Törkeä propagandafilmi
« on: 24.09.08 - klo:09:01 »No. luottaisitko edes EU:n - joka poliittisesti selvästi on GM-vastainen tai ainakin nihkeä - elintarviketurvallisuusviraston EFSAn testeihin ja menettelyihin? Ovatko ne riittäviä?No mikäli ajatellaan mahdollisia ympäristövaikutuksia niin tuhannenkaan vuoden testaus ei kuulosta liian pitkältä ... mutta ei kukaan tietääkseni ole niin mittavia testejä missään koskaan vaatinutkaan. Tärkeintä on testata aina sen mukaan mitä aiemmista testeistä saadut tulokset antavat aihetta. Ei ole järkeä lyödä lukkoon mitään aikataulua tai tarkkaa protokollaa, vaan ensimmäisen testin pitää olla vain niin tarkka, että sillä perusteella voidaan päätellä, onko aihetta lisätesteihin. Jos lisätestejä tulee peräkkäin useampia, aikaa tietenkin kuluu ja silloin testattavan tuotteen markkinoille laskun voi jo kyseenalaistaa, tai ainakin arvioida tuotteen etuja markkinoille tuomista vaativia lisätestauksia eli kuluja vastaan. Miksi pitäisi olettaa, että kaikille gm-tuotteille riittäisi vain tietty väljä testaus, kun nykytilanteessa gm-lajikkeille vaaditaan markkinoille pääsyä sillä verukkeella, että se ei olennaisilta osiltaan mitenkään eroa perinteisestä tai jo markkinoille lasketusta toisesta gm-tuotteesta? Jo tuon riittävän samanlaisuuden selvittäminen vaatii helposti mittavia testejä ja gm-firmojen itsensä antamiin lausuntoihin luottaminen on hulluutta.
Elleivät nekään ole, niin mikä sitten mielestäsi olisi? 300 vuoden testi hyvin pitkään elävillä koe-eläimillä?
Ihan OT-esimerkkinä, työlaitteisiin ja koneisiin liimataan CE-hyväksyntätarroja valmistajien toimesta, melkein siitä riippumatta, onko työkone valmistettu säädösten mukaiseksi tai ei. Tämä vain sen takia, kun tiedetään, että missään ei järjestelmällisesti testata ja tutkita markkinoille tulevia laitteita. Sähkölaitteitten turvallisuuttakaan ei kaiketi enää testata - käytössä on perinteiseksi muodostuva loppukäyttäjä_testaa -menetelmä, josta seuraa tietyllä prosentilla (kuolon)uhreja, halusimme tai emme.
Artikkelin kirjoittaja herra Edwards taisi tulla tunnetuksi ympäristöä suojelevan lainsäädännön vastustajana, mille pyrkimyksille en jostain syystä osaa antaa juurikaan arvoa.Quote[...] - ihan kuten vaikka DDT:n [...]Ks. tänne.
Edwards was prominent as a supporter of the use of DDT and critic of Rachel Carson. He was active as a member of, or consultant for, a wide range of lobby groups opposed to environmental regulation
Sitten Edwardsin DDT-artikkelista: vaikka DDT:n haittoja olisi joskus jossain liioiteltukin, haitattomana sitä ei voine pitää. Epäilemättä, jos jokin aine tuodaan markkinoille ihmeaineena ja sitten paljastuu sen huonot puolet, aine saa kontolleen helposti ja melko varmasti ansaitsematontakin huomiota. Sanonnan mukaan, kuka kerran keksitään, sitä aina epäillään. Siitäkin syystä, gm-firmoilla olisi syytä avata markkinapeliään, reivata ja muuttaa kurssia, sillä nykyisellä salailu-, jyräämis- ja lobbauspolitiikalla, kaikki pienetkin, mitättömätkin paljastuneet haitat ja väärinkäytökset, mitä nyt vaan, aiheuttavat hylkimisreaktioita. Esimerkiksi haluttomuus aktiivisesti merkitä gm-tuotteita on yksi piirre, joka koko ajan sotii gm-tuotteita itseään vastaan. Halu kieltää gmo-vapaa -merkinnät on toinen ja noiden kahden yhteisvaikutus on suurempi kuin niiden summa. Väitän, että ihmisten on koskaan vaikea periaatteessa hyväksyä gmo:ta jos markkinointipolitiikka ei muutu.