Nyt syyttävällä sormella osoitellaan enemmän "ultraprosessoituun" ruokaan:
Prosessoidussa ruuassa voi piillä ennenaikaisen kuoleman vaara, kertovat tuoreet tutkimukset
Itse liha saa tässä jopa jonkinlaisen synninpäästön (lihav. HJ):
VIESTI on selkeä, BMJ:n pääkirjoituksessa päätellään:
Syö vähemmän pitkälle jalostettua ruokaa ja enemmän jalostamatonta tai vain vähän jalostettua ruokaa. Sellaisia ovat esimerkiksi hedelmät ja vihannekset, maito, munat, liha ja kala, palkokasvit, jogurtin kaltaiset hapatetut maitotuotteet ja vilja.
Tämä kirjoitus taas antaa synninpäästön ultraprosessoinnille:
Is the war on ultra-processed foods justified?
Tai ainakin kyseenalaistaa tuon taisteluhuudon.
Tarina jatkuu. Nyt tällainen perääntyminen:
Hyper-palatable food: Scientist who published the seminal study showing the dangers of all ultra-processed food backs away from his theorySe vahinko on kyllä jo tapahtunut, että prosessointia ja ultraprosessointia on opittu mediassa pelkäämään.
***
Minulle tulee kyllä mieleen, että liittykö kaikki siihen, että valmisruoan
tilanne luomussa on niin kurja? So. negatiivista piilomainontaa? Mutta luomun puolesta?
Kun luomumakkaraa ei ole, makkara on itseasiassa erittäin epäterveellistä?