Author Topic: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja  (Read 104373 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #60 on: 30.11.12 - klo:18:29 »

Quote
Muotiravintoloitsija vastaisi, että "Kuluttajat haluavat tietää ruoan alkuperästä." Se on silkka eufemismi. Kuluttajat haluavat showta ja viihdytystä - ja tuntea itsensä hetken ajan erityislaatuisiksi ja tärkeiksi. Kertomuskeittiö vastaa juuri tähän tarpeeseen, ei aitoon tiedonjanoon.

Pastanjauhantaa -palstalta, artikkelista 5.11.2012 "Lähiruokahypestä ja kertomuskeittiöstä (luomulammaspata portviinissä)"

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #61 on: 10.12.12 - klo:06:31 »

Ruokatieto 7.12.12 "Luomuruoka kaipaa lisää yhteistä tekemistä päästäkseen julkisille lautasille":

Quote
- Nyt jos koskaan on oikea aika luomulle. Tämä on kolmas tai neljäs kerta, kun luomu niin sanotusti tulee. Tuotantomenetelmänä se sopii tämän ajan ajatuksiin ympäristövastuusta ja eettisyydestä, Marttinen pohtii.

Matti Pekkarinen

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 499
  • Moi
    • View Profile
    • Masan Maaseutu
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #62 on: 10.12.12 - klo:10:47 »

Ruokatieto 7.12.12 "Luomuruoka kaipaa lisää yhteistä tekemistä päästäkseen julkisille lautasille":

Quote
- Nyt jos koskaan on oikea aika luomulle. Tämä on kolmas tai neljäs kerta, kun luomu niin sanotusti tulee. Tuotantomenetelmänä se sopii tämän ajan ajatuksiin ympäristövastuusta ja eettisyydestä, Marttinen pohtii.

Oikeammin olisi ollut: "Tästä tuotantomenetelmästä luotu käsitys sopii tämän ajan ajatuksiin ympäristövastuusta ja eettisyydestä"
Hyvin menee, mutta menköön.
http://mattipekkarinen.net

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #63 on: 10.12.12 - klo:18:30 »

Ilta-Sanomien artikkelista "Vähemmän suolaa", ingressi: "Suolapurkki jää hyllylle, kun käyttöön otetaan muut makukikat" ...

Quote
"5. KOKKAA KAUDEN TUOTTEISTA

Tuoreet kauden raaka-aineet ovat oikeita makupommeja. Suoraan kasvimaalta nostetut porkkanat tai sipulit ovat loistavia ainesosia, sille ne eivät juuri maustamista kaipaa."

… numerossa, joka ilmestyi 10. joulukuuta 2012.

______

(vrt. tämä kirja, jonka eräs tieto oli, että "sesongin mukaisen" dieettin idea ja ihanne levisi maailmalle lähtien liikkeelle Kaliforniasta - joka on ehkä maailman ainoa paikka, jossa tällaista ruokavaliota voi käytännössä noudattaa!)


 
« Last Edit: 10.12.12 - klo:18:48 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #64 on: 18.12.12 - klo:18:26 »

Quote
Kaikki kuluttajat eivät ymmärrä, että esimerkiksi kilo luomukananmunia maksaa 8,22 euroa, kun virikehäkissä tuotettuja munia saa saman verran 1,71 eurolla.

"Luomu vihdoin nousussa", Turun Sanomat, pääkirjoitus 17.12.2012

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #65 on: 19.12.12 - klo:19:06 »
(ptkähkö lainaus, mutta sopinee juuri tähän. Helsingin Sanomat 50 vuotta sitten ...)

Quote
Paul G. Hoffman: Väestön ja ravintomäärän kilpajuoksu maapallollamme

18. jou­lu­kuu­ta 1962

Yh­dis­ty­neet Kan­sa­kun­nat, jou­lu­kuus­sa. Ta­lous­tie­tei­li­jät ja muut asian­tun­ti­jat toi­mit­ta­vat par­hail­laan laa­jo­ja tut­ki­muk­sia ja kes­kus­te­le­vat jat­ku­vas­ti sii­tä, mi­ten suu­ren mää­rän ih­mi­siä maa­pal­lo pys­tyy elät­tä­mään. Ra­vin­to­ai­nei­den tuo­tan­to­ta­po­jen ny­kyi­sen ta­son va­los­sa lu­va­taan vä­lil­lä elin­mah­dol­li­suus jo­pa kym­me­nel­le mil­jar­dil­le ih­mi­sel­le maa­pal­lol­la – toi­set taas nä­ke­vät ti­lan­teen niin synk­kä­nä, et­tei ny­kyi­sil­le kol­mel­le mil­jar­dil­le­kaan mil­loin­kaan tu­le riit­tä­mään tar­peek­si ruo­kaa. Näyt­tää sil­tä, et­tä tä­män­ta­pai­set väit­te­lyt jat­ku­vat vie­lä ai­ka kauan. Ny­kyään tie­däm­me var­mas­ti vain sen, et­tä puo­let maail­man väes­tös­tä nä­kee näl­kää ja et­tä vä­ki­lu­ku kas­vaa suo­ras­taan rä­jäh­dyk­se­no­mai­ses­ti.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #66 on: 21.12.12 - klo:06:59 »

Quote
Biodynaamisen leivän huumaava tuoksu vetää ihmisiä pöytien ääreen.

Tampereen yliopiston Opiskelijablogista

Matti Pekkarinen

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 499
  • Moi
    • View Profile
    • Masan Maaseutu
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #67 on: 21.12.12 - klo:10:45 »
Paremminkin saattaisin uskoa tämän biodynaamisen puhdasoppisen tapahtumaketjun lopputuotteen, loppuhuipennuksen, huumaavaan voimaan. Siis biodynaamisen suolikaasun.
Hyvin menee, mutta menköön.
http://mattipekkarinen.net

Matti Pekkarinen

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 499
  • Moi
    • View Profile
    • Masan Maaseutu
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #68 on: 21.12.12 - klo:11:00 »
... ja sen kun vielä kerää talteen: 
.... niin onpa Steinerin aatteen voima saatu pussiin, vaikkapa puhdasoppiseen energiakäyttöön... tai vaikka hauskaan pilailuunkin... joulun jälkeen vasta tosin:
Hyvin menee, mutta menköön.
http://mattipekkarinen.net

Matti Pekkarinen

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 499
  • Moi
    • View Profile
    • Masan Maaseutu
    • Email
Eero Heinäluoma
« Reply #69 on: 29.12.12 - klo:08:59 »
Eero Heinäluoma (arvostellessaan "vihreitä"?) on savon Sanomien mukaan (29.12.-12) sanonut, että Suomessa on kansallinen näköharha teollisuuden merkityksen ymmärtämisessä. "Oletetaan että se on välttämätönta pahaa, josta on parempi olla puhumatta liikaa."
Hyvin menee, mutta menköön.
http://mattipekkarinen.net

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #70 on: 14.01.13 - klo:07:28 »

Quote
Rikkailla on varaa leikkiä ruokansa kanssa, minulle riittää tavallinen kotimainen perusruoka. Miksi rikkaiden leikkimiseen käytetään julkisia varoja?

Tuntemanton 13.1.2012 keskustelussa Satakunnan Kansan pääkirjoituksesta "Luomusta tuli ruokaministeriön lempilapsi"

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #71 on: 14.01.13 - klo:19:02 »

Quote
Kysyntää kiritään kiinni

Niin luomussa kuin lähiruuassa hallitus haluaa monipuolistaa ja lisätä kotimaista ruuantuotantoa ja jalostusta vastaamaan kysyntään. Luomupuolella hallitus aikoo lisäksi kannustaa luomuruuan kuluttamiseen.

Ruokatieto (14.1.201): Hallitus tavoittelee luomu- ja lähiruualle selvää markkinoiden kasvua (lihav. alkup. kursivointi HJ)

 

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #72 on: 19.01.13 - klo:08:35 »

Quote
Tällä ruokalistalla ei tosin lehtien palstoille pääse, kun ei kertaakaan mainittu sanaa luomu.

Blogista "Pieniä juttuja" 10.1.2013

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25410
    • View Profile
    • Email
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #73 on: 25.01.13 - klo:20:33 »

Quote
Kunnon ihmisen kirjoihin päästäkseen jokaisesta soppakattilasta pitäisi kai tehdä ympäristövaikutusten arviointi.

Jukka Viitaniemi Hämeen Sanomissa, Iltasanomien "Lainatut"-palsta 25.1.2013
 
Löytyipä alkuperäinenkin juttu.

Tarkkailija

  • Täysjäsen
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
Vs: Viljantähkiä ja hukkakauraa - sitaatteja
« Reply #74 on: 26.01.13 - klo:09:52 »
I do not eat organic food. At my age I need all the preservatives I can get. – George Burns