Taas aika pidäkkeetön luomuviljelyn ylistys, tällä kertaa Espanjassa:
Eco-Friendly Agriculture Puts Down Roots in SpainPuhutaan enemmän "elämäntavasta", mukana on lähiruoka- ym. fiilistelyä, mutta ei sentään väitteitä siitä, että tässä olisi globaalin ruoantuotannon ratkaisu.
Mutta piilosanomahan on: miksi IPS, joka kertoo keskittyvänsä kehitysmaiden asioihin, yhä uudelleen ottaa esille, myönteisessä hengessä, tällaisen rikkaiden maiden kerskakulutuksen ilmiön? Otsikossa on tietysti jo väite, että luomuviljely olisi luontoystävällistä.
Kritiikin olemassaolo kyllä ohimennen manitaan, mutta siten, että kriitikot ovat oikeasti väärässä:
Critics argue that organic products are expensive and the production methods inefficient, “but it depends on what you buy, and where,” Esther Vivas, with the Centre for Studies on Social Movements at the Pompeu Fabra university in the northeast city of Barcelona, wrote in her article “Who’s afraid of ecological agriculture?”
Viime aikoina ei näitä IPS:n luomumainoksia ole juuri suomeksi julkaistu, saapi nähdä kuinka käy tämän osalta. Ja jos suomennetaan, ja mukana on tuo lause, niin pystymme kylä osoittamaan, ettei luomun kalleus (tai tehottomuus) riipu sitä "mitä ostaa ja missä".