Author Topic: COVID-19  (Read 193597 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #960 on: 23.12.21 - klo:07:02 »
Varovaisia tämän sanomisessa yhä ollaan. Päivittyvästä:

Quote
Alustavat brittitutkimustulokset: Omikrontartunnat johtavat harvemmin sairaalahoitoon

Kahdesta keskiviikkona julkaistusta alustavasta tutkimuksesta selviää, että koronaviruksen omikrontartuntoihin tarvitaan harvemmin sairaalahoitoa kuin deltamuunnoksen aiheuttamiin tartuntoihin.

Brittitutkimusten tuloksia kuvailtiin hyviksi uutisiksi, mutta asiantuntijat painottivat, että uuden muunnoksen korkeampi tarttuvuus voi silti johtaa vakaviin lopputuloksiin. Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että tartuntamäärät voivat ylikuormittaa sairaaloita.

– Vaikka omikronmuunnoksen pienentynyt riski sairaalahoidon tarvitsemiselle on rohkaisevaa, tartuntariski on yhä erittäin korkea, englantilaistutkimuksessa mukana ollut, Imperial College London -yliopiston Azra Ghani sanoi lausunnossa.

Siltä tuntuu, että kauhukuvien maalailijoilta ei nykyisin edellytetä yhtä suurta varovaisuutta.

Mutta aivan pian on Suomessakin, ainakin Uudellamaalla, mahdollisuus julkaista vertailevia alustavia tuloksia täältä. Tuon em. varoituskirjeen kirjoittajien arvion pohjalta hyvinkin pian. Olisiko jo tuon "hätäjarruajan" kuluessa, n. 3 viikossa?

***

Tämä on jo Suomessakin tutkittu:

THL:n tutkimus: Kolmas koronarokoteannos suojaa myös omikronmuunnosta vastaan

En turhaan siellä pakkasessa eilen jonossa puolta tuntia palellut. Perinteisen käsityksen mukaan siitä olisi voinut saada kuolemantaudin! ;D

***

Näin jatkuu asian tarkkailu. Uusia tapauksia eilen +3 000. Uusia sairaalaan joutuneita eilen 0. — Tottakai asiaa täytyy vähintään se 3 viikkoa tarkkailla, ennen kuin sanoo mitään!
« Last Edit: 23.12.21 - klo:12:07 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #961 on: 24.12.21 - klo:05:51 »
Quote
Lähes 890 000 ihmistä on saanut Suomessa kolme annosta koronarokotetta. Koko väestöstä osuus on 16,0 prosenttia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yli 12-vuotiaasta väestöstä kolme rokotetta saaneiden osuus on 18,1 prosenttia.

Kaksi rokotetta Suomessa on saanut noin 4,081 miljoonaa ihmistä, mikä on 73,5 prosenttia koko väestöstä ja noin 83,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Tuossa kolmosrokotuksen saaneissa on nyt siis mukana kaksi eläkeläistä Puotilasta. Tämä täsmentyi:

Quote
Tutkimuksessa oli mukana kaikki omikron- ja deltavarianttitartunnat Isossa-Britanniassa marraskuun alusta alkaen.

Sen mukaan omikronmuunnoksen saaneilla oli 31–45 prosenttia pienempi todennäköisyys joutua teho-osastolle ja 50–70 prosenttia pienempi todennäköisyys joutua sairaalahoitoon.
*)

Mutta nyt on päätetty, ettemme saa edes yrittää. Elokuviinkaan emme uudella passillamme pääse.

Rauhallista joulua kaikille lukijoillemme.

____

*) tuosta muuten puuttui se vertailu, mitkä olivat todennäköisyydet kolmesti rokotetuilla! YLE:n numerosisivulla on nyttemmin Päivittyvä kaavio, jossa verrataan eriasteisesti rokotettujen riskejä. Mutta sielläkään ei ole vielä vertailussa kolme kertaa piikin saaneita.
« Last Edit: 24.12.21 - klo:10:29 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #962 on: 24.12.21 - klo:07:34 »
Saska Saarikoski muistuttaa meitä tästä kielikuvasta:

Outoa joulua ja kuivaa uutta vuotta

Quote
IHMISTEN ei ole helppoa venyä uuteen ponnistukseen, koska tuntuu kuin maaliviivaa olisi siirretty juuri, kun matkan piti loppua. Mutta asia taitaa olla vielä huonommin. Ei maaliviivaa siirretty. Se otettiin pois.

Omikronin ilmaantuminen on nimittäin osoittanut, ettei epidemia ole katoamassa minnekään. Kreikkalaisia aakkosia riittää vielä varastossa.

Asiantuntijoiden mukaan koronavirus jää todennäköisesti kiertämään ihmiskuntaa pysyvästi, kuten influenssa. Joka vuosi tulee uusia muunnoksia – välillä vaisumpia, välillä ärhäkämpiä. Aika ajoin otetaan uusi rokotekierros, välillä tarvitaan ehkä uusia rajoituksiakin.


Kun siis kyse on maratoninkin sijasta vuosikymmenien erämaavaelluksesta, voisi kielikuvaa jatkaen yhteiskunnallisesti nyt vaatia, että kaikissa rajoituksissa olisi nyt pyrittävä vakituisiin, pitkäaikaisiin järjestelyihin. Eikö niin? Ei enää mitään kirejä.

Mutta nyt meiltä edellytetään taas yhtä kiriä. Joka tapahtuu jo perinteiseen tapaan 3 viikkoa kotisohvilla loikoilemalla. Lisätään edelliseen toivotukseemme:

... ja oikein rauhallista uutta vuotta

***

Voimattomia huokauksia. Menisi jo tämä korona ohi. Ja joulu.
« Last Edit: 26.12.21 - klo:05:18 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #963 on: 25.12.21 - klo:05:09 »
Mutta aivan pian on Suomessakin, ainakin Uudellamaalla, mahdollisuus julkaista vertailevia alustavia tuloksia täältä. Tuon em. varoituskirjeen kirjoittajien arvion pohjalta hyvinkin pian. Olisiko jo tuon "hätäjarruajan" kuluessa, n. 3 viikossa?

— klips —

Näin jatkuu asian tarkkailu. Uusia tapauksia eilen +3 000. Uusia sairaalaan joutuneita eilen 0. — Tottakai asiaa täytyy vähintään se 3 viikkoa tarkkailla, ennen kuin sanoo mitään!


Uusia tapauksia eilen +3 223. Sairaalaan joutuneita eilen −20.

Näin myös BBC:

Omicron: Good news, bad news and what it all means
Quote
The next few weeks are key

The question is whether everything in our favour - milder, antivirals, boosters - is enough to deal with a variant that spreads faster than anything we've seen before.

Or will it take more restrictions to manage the Omicron wave?

The speed this is happening means we will know very quickly how this is going to shake down.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #964 on: 26.12.21 - klo:05:06 »
THL ei siis päivitä tätä koskevia tilastoja viikonloppuisin. Mutta tällaisen raportin, tällaisen välähdyksen tilanteesta tarjosi meille YLE:

"Jännitti tulla töihin" – teho-osaston sairaanhoitaja Taru Tervala varautui koronakaaokseen, mutta joulu onkin sujunut rauhallisesti

Quote
Sairaaloiden teho-osastot ovat selvinneet hyvin joulusta. Ensimmäistä omikronpotilasta odotetaan viikon tai kahden sisällä.
[..]
Koronatilanne on huonontunut sellaista tahtia, että kokenutta sairaanhoitajaa Taru Tervalaa jännitti palata muutaman päivän vapailta jouluksi töihin Jorvin sairaalan teho-osastolle.

Koronapandemian tautihuippua oli ennustettu juuri joulun ja uudenvuoden tienoille.

Olisiko vastassa teho-osasto, joka on ääriään myöten täynnä vaikeasti sairaita koronapotilaita?

– Jännitti ihan tulla töihin, koska ei voinut tietää, mikä tilanne on. Onneksi on ollut kohtuullisen rauhallista. Toivottavasti saadaan pitääkin rauha.
[..]
Toistaiseksi teho-osastoille ei ilmeisesti ole päätynyt yhtään omikronmuunnoksen tartuttamaa koronapotilasta.

Jorvin teho-osastolla valistunut arvaus on, että ensimmäinen omikronpotilas saapuu noin viikon kuluttua.

– Ensimmäisistä tartunnoista menee 10–14 päivää ennen kuin sairaus on edennyt semmoiseen vaiheeseen, että tehohoitoa tarvitaan. Jos sitä tarvitaan tai missä määrin sitä tarvitaan, sitähän emme omikronin osalta tarkkaan ottaen tiedä, ylilääkäri Tero Varpula sanoo.

Jorvin sairaala sijaitsee Espoossa Uudellamaalla, HUS:in alueella. Jolla oli em. aatonaaton tartunnoista vähän vajaa puolet +1 586.

Mahtui tämä pätkä YLE:n päivittyväänkin:

Quote
Koronapandemian tautihuippua on ennustettu joulun ja uudenvuoden tienoille, mutta toistaiseksi sairaaloiden teho-osastot ovat selvinneet hyvin joulusta.

– Nyt näyttää siltä, että missään sairaalassa ei ole kovin dramaattista tilannetta, sanoo ylilääkäri Stepani Bendel tehohoitoa koordinoivasta Kuopion yliopistosairaalasta.

Kaikkiaan Suomen teho-osastoilla on tällä hetkellä noin 60 koronapotilasta, eikä määrä ole viime viikkoina juuri muuttunut. Itsenäisyyspäivästä lähtien tehohoidon koronapotilaiden määrä on Bendelin mukaan ollut noin 50–60.

Mutta nyt sitten kaikki odotetaan se 2-3 viikkoa!
« Last Edit: 26.12.21 - klo:09:27 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #965 on: 27.12.21 - klo:05:07 »
Tämä on kyllä Soininvaaralta hyvä:

Koronaennätyksiä rikotaan rajulla vauhdilla Euroopassa, rokotuspakko nousi esille – Suomesta kova ehdotus: ”Rokottamattomat pitää sulkea vähäksi aikaa ’pulloon’”

Quote
”Luultavimmin paras strategia voi olla hyväksyä se, että virus läpäisee rokotetun väestön nopeasti. Rokottamattomat pitää sulkea vähäksi aikaa ”pulloon”, koska muuten tehohoidossa ei ole 60 vaan 1000 koronapotilasta”, hän kirjoitti blogissaan.

” Sitten on tietysti se perustuslaki, jonka tulkitsijoiden mielestä perusoikeuksista vähäpätöisin on oikeus elämään, jonka pitää väistää kaikkia muita perusoikeuksia. Arggh!”, hän jatkoi.


Mutta ymmällään lienee hänkin, miten tämän omikron-muunnoksen jälkeeen tulisi toimia. Koska kukaan ei osaa nyt varmasti sanoa, mitä siitä seuraa. Nimenomaan sairaalapaikoissa.

Nyt väikkyy jopa sellainen paradoksaalinen mahdollisuus, ettei tarvitse tehdä mitään. Sen enempää rokottamattomille kuin perustuslakijuristeille. — Noin 3 viikossa selviää!

Tai ehkä on tehtävä jotain, mutta vähemmän kuin luullaan. Päivittyvästä tietoa:

Quote
Tanskassa on vahvistettu vuorokauden aikana lähes 15 000 uutta koronatartuntaa. Tanskan radion mukaan kyseessä on ennätysmäärä.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on noussut 579:ään, heistä 71 on tehohoidossa.


Hesari muistutti tänään tällaisesta mahdollisuudesta:

Koronapotilaiden hoitopaikkoja pitää lisätä, jottei pienikin tartunta-aalto pakota maata aina uusiin sulkuihin

Quote
Suomen terveydenhuolto on tehostettu ohueksi. Tehohoitopaikkoja on vain neljäsosa siitä mitä Saksassa asukasta kohden.


Rahaa sekin vain on.
« Last Edit: 27.12.21 - klo:07:50 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #966 on: 28.12.21 - klo:05:27 »
Tässä viime viikon 6.12.-12.12.21 tulos:

Ensimmäinen annos 33 710, toinen annos 54 589. Kolmas annos 261 659.

Joten tiettyä paranemista tahdissa on nyt tapahtunut. Jokainen luku on edellisviikosta noin tuplaantunut.

Viime viikon 13.12.-20.12.21 tulos. Ensimmäinen annos 15 768, toinen annos  26 485.

Kehnosti taas meni. Ei käytetty sitä viikkoa siihen kuin olisi pitänyt. Se masentava n. 20% ja n. 10% klappi alle nelikymppisissä näkyy pylväsdiagrammissa edelleen.

Kolmas annos 236 012. Mutta he koostuvat niistä, joiden aika on tullut täyteen. (Hups, olikohan tuo nyt ihan sovelias ilmaisu? Tarkoitin tietysti sitä rokotusväliä.)
.

Jouluviikon 20.12.-26.12.21 tulos. Ensimmäinen annos 8 528, toinen annos  13 985. Kolmas annos 204 726. Viikkoennätys (väärään suuntaan)?

Globaalisti 9 miljardia pistosta tuli täyteen eilen.

Jos ketään enää kiinnostaa, maailman ja Suomen jännittäessä totuuden selviämistä omikron-muunnoksen luonteesta ja vaikutuksista. — Jossa asiassa on jo tullut esiin tällainenkin asiantuntijanäkemys:

Koronaluvuissa voimakasta kasvua, mutta virusopin professori on toiveikas: "Uskon vakaasti, että tartuntamäärät lähtevät laskuun"

***

Olisi kiva, jos THL ei pitäisi tartuntamäärien ja sairaalahoitoon joutuneiden määrän ilmoittamisessa viikonlopputaukoa. Olisi myös kiva, ettei se mokaisi:

HUSin laboratoriossa todettiin yli 5 000 koronatartuntaa joulun pyhinä – THL:n ilmoittamissa viikonlopun luvuissa suuri aukko

Kuka sitten lienee mokannut, mutta THL:n mukaan tapaninpäivänä ei annettu yhtään rokotusta (ei siis 1., 2. tai 3. annosta, ei mitään), mutta sitten YLE:n numerosivu kertoo tuloksen olleen −1 072. Eli ensi kertaa  rokotettujen määrän noin tuhannella vähentyneen. Kuten tavallista, YLE ei päivittyvässään ole edes huomannut asiaa. Saati yritä sitä selittää.
« Last Edit: 28.12.21 - klo:06:33 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #967 on: 28.12.21 - klo:11:40 »
Tämähän on yrittäjälle (!) ihan valintakysymys:

"Se olisi mielestämme hankalaa" – pikaruokaravintolat Hesburger ja McDonald's mieluummin sulkevat aikaisin kuin ottavat koronapassin käyttöön

Sehän on pitkään "tiedetty" ja kapakoissa usein mainittu "tosiasia", että koronavirus noudattaa tarttumiskäyttäytymisessään hyvin säntillisesti kellonaikoja.

Ihan vakavasti: tuossa sorretaan nyt pikaruokapaikkojen käyttäjiä. Jotka usein ovat nuoria. Heillä voi olla jo ladattuna koronapassi käytettävissä puhelimissan. Mutta ei, kuuden jälkeen he eivät noihin edullisiin paikkoihinsa nyt pääse!

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #968 on: 29.12.21 - klo:05:20 »
Kyllä se hiukan näinkin on:

Quote
Maran Pohjanmaan alueen edunvalvoja, seinäjokelainen ravintoloitsija Jani Unkeri kuvailee fiiliksiään lannistuneeksi. Kaksi koronavuotta on takana, eikä koronan leviämisvaiheissa keksitä muuta kuin ravintolaelämän rajoitukset.


YLEn uutisesta:

"Rajoitukset ovat vitsi" ja "päättäjien mutu-tuntuma voisi suksia kuuseen", tykittävät ravintoloitsijat kiristyneistä rajoituksista – katso videolta asiakkaiden kommentit

Kaikki alkoholiin liittyvä on Suomessa ollut perinteisesti rajujen toimenpiteiden kohteena:

90 vuotta sitten Suomessa äänestettiin kieltolain kumoamisesta

Mutta tässä (HS) perustellaan, miksi ravintola-ala tällä kertaa pääsee kuitenkin vähällä:

Miksi korona­virus tarttuu uima­hallissa mutta ei päivä­kaljalla?

Tuohon tietysti täältä kommentti: koronapassioptiota ei olisi saanut hylätä tai edes pistää jäihin. Uimahalleissakaan.

***

On keksitty muutakin:

Eduskunta hyväksyi hoitohenkilökunnan "pakkorokotukset"

Jos tuosta olisi järjestetty kansanäänestys, olisi luultavasti myös yleinen oikeustaju sen hyväksynyt.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #969 on: 29.12.21 - klo:05:35 »
Tämä ehdotus oli tavallaan jo Hesarin pääkirjoituksessakin:

HUSin ylilääkäri ehdottaa erillisten koronasairaaloiden perustamista: "Meillä on sairaus, joka vaatii vuosiksi eteenpäin lisäresursointia"

Ja tuohon voi sanoa saman kuin siihenkin: rahaa se vain on.

Eikä tuo toimenpide oikeastaan mene hukkaan, vaikka omikronmuunnos nyt osoittautuisi "helpommaksi" kuin edelliset. Mieleen tulevat entisaikaan tuberkuloosisairaalat. Niiden verkosto voitiin kyllä purkaakin, sitten kun ne tulivat tarpeettomiksi, erillisinä laitoksina.

Näin WHO omikronista:

Quote
Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan omikronmuunnoksen aiheuttama riski on edelleen korkea. Järjestö kertoo, että uusien koronatartuntojen määrä maailmassa nousi viime viikolla 11 prosenttia edellisviikkoon verrattuna. Samaan aikaan covid-19-tautiin liittyvät uudet kuolemantapaukset vähenivät neljä prosenttia.


Lisäymmärrystä senkin mukaan tarvitaan. — Suomen tilanteesta on eilen mainituista syistä johtuen vaikea sanoa mitään.
« Last Edit: 29.12.21 - klo:07:35 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #970 on: 30.12.21 - klo:07:26 »
Vaikeata on:

Hallitus yrittää valmistella nopeasti muutoksen koronapassisäännökseen – sallisi käytön matalan riskin tilaisuuksissa

Quote
Hallituslähteistä arvioidaan, että säännöksen muuttaminen on mahdollista valmistella varsin nopeasti, jolloin se voitaisiin liittää koronapassin laajentamista koskevan lakiesityksen yhteyteen.

Luonnos koronapassin käytön laajentamisesta on parhaillaan lausunnoilla, ja kierros päättyy ensi kuussa. Laajentamisella pyritään siihen, että toimijat voisivat edellyttää passeja omilla päätöksillään ilman voimassa olevia rajoitustoimenpiteitä.


Niin. Nopeasti ja nopeasti. Itseäni edeltä lainaten:

Quote
Yksinkertaisempaa kieltää kaikilta kaikki.


Siinä ei tarvita lausuntokierroksia.
« Last Edit: 30.12.21 - klo:07:59 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #971 on: 30.12.21 - klo:11:49 »
Nyt päivittyvä seuranta sen kertoi:

Quote
THL: Tartuntoja 9 616 – suurin osa joulun ajalta

Tiedonsiirron ongelmien vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viime päivinä ilmoittamat tartuntaluvut ovat olleet vajaita.

Nyt ongelma on THL:n mukaan saatu korjattua, joten tänään ilmoitettava tartuntaluku on poikkeuksellisen suuri: 9 616 tartuntaa. Noin 6 000 näistä tartunnoista on todettu 23.12.–27.12.

Jos viiveellä raportoidut tartunnat jätetään huomioimatta, on uusia tartuntoja siis noin 3 600.

Tämä arvio oli siinä myös:

Quote
Ruotsalainen uskoo, että omikron näkyy muutaman viikon päästä sairaalahoidon tarpeessa. HUS on Ruotsalaisen mukaan varautunut kuormituksen kasvuun.


Vielä ei sitä kasvua näkynyt.

***

Siinä kerrottiin myös, että nyt maailmassa tapahtuu miljoona koronatartuntaa päivässä. Niinpä niin. Mutta maailmassa annetaan myös n. 40 miljoonaa rokotusta päivässä ko. tautia vastaan.
« Last Edit: 30.12.21 - klo:14:36 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #972 on: 30.12.21 - klo:17:22 »
Kaikki alkoholiin liittyvä on Suomessa ollut perinteisesti rajujen toimenpiteiden kohteena:

90 vuotta sitten Suomessa äänestettiin kieltolain kumoamisesta

Mutta vahva taitaa olla rajoitusten kiertämisen perinnekin:

Uutta vuotta juhlitaan useissa salakapakoissa, ennakoi poliisi – vain naapureille häiriötä aiheuttavat laittomat ravintolat paljastuvat

Quote
Laitonta ravintolatoimintaa on harjoitettu poliisin mukaan koko pandemian ajan. Salaravintolan pyörittämisestä määrätään yleensä sakkoja.


Minä toivoisin, että tuollaisten tilaisuuksien järjestäjät ottaisivat niissä käyttöön koronapassin! Se kai olisi tässä tapauksessa...  täysin laillista?  8)


PS. Nytkin taitaa toteutua Irwinin/Vexin lause: "Heimoveljiltä sitä saa." Tallinnassa voi poikkeuksellisesti pitää baarin auki koko uudenvuoden yön. Kertoi radio äsken (31.12.21 klo 6:30).

Kun tuota vielä seuraavissa uutislähetyksissä toistettiin, siitä muodostui suorastaan kehotus.
« Last Edit: 31.12.21 - klo:07:34 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #973 on: 31.12.21 - klo:05:18 »
Pääministeri Sanna Marin otti uudenvuoden viestissään kantaa Suomen Nato-keskusteluun
Tervehdyksen pääpaino oli tänäkin vuonna koronapandemiassa.


Jälkimmäinen hyvin tavanomaiseen tapaan:

Quote
Rokotteet ovat edelleen tärkein välineemme maailmanlaajuisessa kamppailussa pandemiaa vastaan, hän sanoi.

Marin kehotti kaikkia ottamaan koronarokotukset.

– Jos et vielä ole ottanut rokotetta, tee se nyt. Rokotteen ottaminen on vastuullinen teko, jolla suojelet itseäsi, lähimmäisiäsi ja koko yhteiskuntaa. Rokotteet ottamalla suojelet terveydenhuoltoamme kuormittumasta. Kyse on yhteisvastuusta. Meitä kaikkia tarvitaan, jotta pääsemme ulos pandemiasta, Marin sanoi.

Jos itse olisin joutunut tuon puheen pitämään, olisin kyllä ryydittänyt sitä
omalla formuloinnillani "kultaisesta säännöstä".  ;D

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25399
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #974 on: 31.12.21 - klo:12:24 »
Jaha, se on meininkiä nyt:

Päivittyvä seuranta: Suomessa 11 334 uutta tartuntaa – lähes 8 000 HUS-alueelta, jossa on ollut viime päivinä raportointiongelmia

Ja nimenomaan Uudellamaalla. Tuossa eivät enää voi raportointiongelmat voi kovin paljon vaikuttaa. Se tietty totuuden hetki lähestyy.

Mutta aivan pian on Suomessakin, ainakin Uudellamaalla, mahdollisuus julkaista vertailevia alustavia tuloksia täältä. Tuon em. varoituskirjeen kirjoittajien arvion pohjalta hyvinkin pian. Olisiko jo tuon "hätäjarruajan" kuluessa, n. 3 viikossa?

— klips —

Näin jatkuu asian tarkkailu. Uusia tapauksia eilen +3 000. Uusia sairaalaan joutuneita eilen 0. — Tottakai asiaa täytyy vähintään se 3 viikkoa tarkkailla, ennen kuin sanoo mitään!


Tämä eteläafrikkalainen tutkimus on vertaisarvioinnin kynnyksellä:

T-Cell Immunity Likely To Prevent Severe COVID-19 from Omicron Infections

Quote
Salmisen mukaan omikronin nopea leviäminen on myös riski sairaalahoidon tarpeen voimakkaalle kasvulle.


Juuri sen näemme, käykö niin.

« Last Edit: 31.12.21 - klo:18:46 by Heikki Jokipii »