Author Topic: COVID-19  (Read 194024 times)

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #690 on: 17.08.21 - klo:04:30 »
Maalitolpat on nyt asetettu näin:

Hallituksen tavoite on vähintään 80–90 prosentin rokotuskattavuus – asiantuntijat kertovat, mitä se koronaepidemian kannalta tarkoittaa

Sitähän se tarkoittaa, että me kaikki odotamme, kunnes viimeisetkin mattimyöhäiset ovat ehtineet rokotuspisteisiin. Pylväikkö "Rokotteen saaneet ikäryhmittäin" täällä näyttää masentavalta. Melkeinpä kaikissa ikäryhmissä. Ei yksin viimeksi rokotetuksi tulemisen oikeuden saaneilla teineillä.

Jos on näin...

Quote
Esimerkiksi Isossa-Britanniassa yhteiskuntaa avattiin laajasti jo 19. heinäkuuta, vaikka rokotuskattavuus oli tuolloin paljon pienempi kuin mihin Suomi tähtää. Tuolloin Isossa-Britanniassa ainakin yhden rokotuksen saaneita oli yli 18-vuotiaista noin 68 prosenttia ja kaksi rokotusta saaneita noin 53 prosenttia.

Hanna Nohynekin mukaan Ison-Britannian ja Suomen tilannetta ei voi suoraan verrata toisiinsa.

– Isossa-Britanniassahan pandemia on sairastuttanut suhteessa paljon enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Suojahan muodostuu rokotuksen antamasta suojasta, mutta myös sairastetun taudin antamasta suojasta, ja se tilanne on Isossa-Britanniassa erilainen kuin Suomessa, Nohynek sanoo.

... niin silloinhan vapautuneesti ja välinpitämättömästi bilettävät nuoret (ja nuoret aikuiset) toimivat tavallaan rationaalisesti. Koska koronapassia ei millään tule, nopein (ainoa?) tapa avata yhteiskunta — ja ottaa väkisin äkkiä kuluva oma nuoruus — on se, että tuo suojan kattavuus saavutetaan sitten kuten Isossa-Britanniassa.

***

Ja päivittyvästä iltapäivällä eli eilisen tiedot:

Quote
Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita Suomessa on yhteensä 3 859 628. Rokotettujen osuus on 69,0 prosenttia väestöstä. Rokotettujen määrä on noussut eilisestä 4990:lla. 

Molemmat rokoteannokset saaneita on Suomessa yhteensä 2 377 518. Näiden osuus on 42,8 prosenttia Suomen väestöstä. Kahden rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi eilisestä 10 320:lla.

Yhteensä 15 310. Maanantain tulos! Joten ei vieläkään ylitetty ensi rokotuksissa sitä rajaa, jota joskus pidettiin tavoitteena:

Quote
Grafiikassa luki aiemmin, että laumasuojan kriittinen raja on noin 70 prosenttia. Se on poistettu 2.6.2021 koska THL arvioi, että 70 % rokotekattavuus ei välttämättä riitä.

Alle 2 prosenttiyksikön päässä siitä on oltu jo 5  päivää. Jos tuo yhä olisi se tavoite, asiasta voisi jo järjestää melkeinpä vedonlyönnin. Päivämäärän lähimmäksi arvannut voittaa!
« Last Edit: 17.08.21 - klo:17:12 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #691 on: 17.08.21 - klo:06:33 »
Siitä, että Tanska aikoo kohta luopua koronapassista, on Suomessa tehty perustelu sille, että Suomi voisi hypätä koko vaiheen yli, ja jättää passin käyttöön ottamatta. Mutta tästä löytyy passille vielä yksi perustelu:

Tanskassa on käytetty koronapassia kuukausia ja testejä on tehty kymmeniä miljoonia – Testauksen mallimaassa kuka tahansa voi työllistyä näytteenottajaksi

Quote
TANSKAN oikeusministeriö kertoi yleisradioyhtiö DR:lle toukokuussa, että testit maksavat päivässä noin 40–80 miljoonaa kruunua (5–11 miljoonaa euroa) riippuen siitä, paljonko testejä tehdään.
[..]
Passin saaminen ensimmäisen rokotteen jälkeen on kuitenkin vähentänyt tarvetta pikatesteille. Heinäkuun lopulla Tanskassa tehtiin enää alle 150 000 pikatestiä päivässä, kertoo tanskalaislehti Berlingske.


Eniten tietysti säästettäisiin sillä, ettei testituloksella edes saisi passia. Vaan ainoastaan rokotuksella. Ensimmäinen rokotus voisi riittää. Mutta se lakkaisi olemasta voimassa täsmälleen sinä päivänä, kun 2. rokotus on ensimmäisen rokotuksen yhteydessä sovittu annettavaksi.
« Last Edit: 17.08.21 - klo:07:41 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #692 on: 17.08.21 - klo:15:22 »
Tämä oli odotettavissa mutta samalla täysin raivostuttavaa:

Sosiaali- ja terveysministeriön ohje aluehallintoviranomaisille: Lapset ja nuoret voi jättää koronarajoitusten ulkopuolelle

Miksi toiset tässä yhteiskunnassa ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!

Eivätkö kaksi rokotusta saaneet vanhukset ole oikeutettuja jäämään rajoituksien ulkopuolelle!

He tuskin leviittäisivät tautia eteenpäin enempää kuin nuo vilkkaat lapset ja nuoret. Tämä uumoiluni alkoi aika välittömästi toteutua:

Kun tätä järjestelmää nyt ryhdytään rakentamaan...

Isoin riski baareissa ja yökerhoissa, pienin museoissa ja henkilöstö­ravintoloissa: Tällaista pisteytys­järjestelmää THL ja STM työstävät

... niin etiäiseni on, että järjestelmässä tai ainakaan sen soveltamisessa ainoa vaikuttava tekijä ei tule olemaan havaitut todennäköisyydet.

Lasten ja nuorten kohdalla ei nähdä perustuslaillisia esteitä! Eikö tuo ohje pitäisi viedä vähintään perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi!
« Last Edit: 17.08.21 - klo:17:23 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #693 on: 18.08.21 - klo:13:10 »
Yhteensä 15 310. Maanantain tulos! Joten ei vieläkään ylitetty ensi rokotuksissa sitä rajaa, jota joskus pidettiin tavoitteena:

Quote
Grafiikassa luki aiemmin, että laumasuojan kriittinen raja on noin 70 prosenttia. Se on poistettu 2.6.2021 koska THL arvioi, että 70 % rokotekattavuus ei välttämättä riitä.

Alle 2 prosenttiyksikön päässä siitä on oltu jo 5  päivää. Jos tuo yhä olisi se tavoite, asiasta voisi jo järjestää melkeinpä vedonlyönnin. Päivämäärän lähimmäksi arvannut voittaa!

Uusin yhteistulos 52 606. Tiistain tulos. YLE:n seurannan mukaan kyseinen raja ei vieläkään ylittynyt. Grafiikka ei nyt tunnu päivittyvän, otetaan päivittyvästä uutisesta:

Quote
Molemmat koronarokotteet on saanut yli 2,4 miljoonaa suomalaista, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Täysin rokotettujen osuus väestöstä on 43,5 prosenttia.

3,87 miljoonaa suomalaista on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, eli Suomen väestöstä 69,3 prosenttia on ainakin kertaalleen rokotettu.


Samasta paikasta tieto, että AVI ei heltynyt. Etelä-Suomen AVI jätti lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset voimaan. Joutuu siis samassa uutisessa mainittu ryppyilevä oopperaväkikin tarvittaessa putkaan.  8)

***

Bloombergin tiedoista laskin, että globaalisti 5 miljardia pistosta ylittyy 24.08.21. Tuota uskallan veikata. ;D

Nyt harmaana on enää Eritrea ja Somalimaa.

Quote
Toisaalta globaali rokotustahti on edelleen se komea: noin 40 miljoonaa rokotusta päivässä. Mutta ei juurikaan näy tuossa Afrikan kartassa. Lukuunottamatta Marokkoa, joka lähestyy kattavuudessa jo kolmeakymmentä prosenttia.

Yli 10% maita ovat Afrikassa nyt myös Tunisia ja Zimbabwe.

Globaali luku on nyt 4,82 miljardia. Yli 10% maita ovat Afrikassa nyt myös Etelä-Afrikka ja Päiväntasaajan Guinea. Nämä Afrikan mantereella, saarivaltiot omassa sarjassaan (esim. Seychellit 73,7%).
« Last Edit: 19.08.21 - klo:02:23 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #694 on: 19.08.21 - klo:05:10 »
Hyvin mielenkiintoista, jos perustuslakijuristit eivät tästä ärähdä (päivittyvästä):

Quote
Ammattikorkeakoulu otti tiukan linjan maskin käyttöön – maskiton voidaa poista tiloista

Seinäjoen ammattikorkeakoulu Seamk on tiukentanut linjaustaan maskinkäytössä.

Maskia vaaditaan sekä henkilökunnalta että opiskelijoilta, ja opiskelija voidaan tarvittaessa jopa poistaa tilasta, jos hän ei kehotuksesta huolimatta suostu käyttämään maskia.

Seamkin hallintojohtaja, oikeustieteen maisteri ja varatuomari Johanna Säilä-Jokinen sanoo, että ammattikorkeakoululain pykälä 38 mahdollistaa toimet sillä perusteella, että maskittoman opiskelijan voi katsoa vaarantavan toisten terveyttä.

Vertaan tietysti tähän: entäpä, jos vaatimuksena olisi (ainakin 1. rokotuksen osoittava) rokotustodistus? Tuo pykälä 38 varmaan mahdollistaisi senkin. Jos se mahdollisti tuon.

Opiskelijoiden ikäryhmästä vielä alle 70% on saanut ensimmäisen rokotuksen.

Vertaa siihen, miten minun opiskeluaikanani toimittiin:

Yliopisto vain järjestäisi walk in -rokotuspisteen. Vastaavasti meneteltiin jo 50 vuotta sitten, kun opiskelun edellytyksenä oli keuhkokuvaus. Kuvauslaitteita oli Helsingin yliopistossa Porthanian aulassa, muistan.

Siellä walk in -rokotuksessa varattaisiin jokaiselle aika toiseen rokotukseen, sopivaan aikaan myöhemmin lukukaudesta. Ei mitenkään ylivoimaista, koska tarkkaan tiedettäisiin tarvittavien rokotteiden määrä.

***

Mutta Hufvudstadbladet oli repäissyt. Otetaan suomeksi HS:n "Muut lehdet" -palstalta:

Kasvomaskeista luopumistakin pitäisi valmistella

Original på svenska:

Vi måste få veta när vi får ta av munskydden – som resten av Norden

Quote
Regeringen har så småningom börjat tala om en öppning av samhället, men kring munskydd råder det fullständig tystnad. Ändå behövs en "exitplan" även för när vi kan ta av skyddet i takt med att allt fler blir vaccinerade.

Men i stället verkar linjen nu vara mer munskydd, åtminstone i Helsingfors och Nyland. [..]
« Last Edit: 19.08.21 - klo:05:25 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #695 on: 19.08.21 - klo:05:20 »
Uusi-Seelanti varmaan katsoi, että eristäytymällä se voi kokonaan välttyä taudilta. Nyt siellä ollaan tässä:

Uudesta-Seelannista löytyi yksi koronatartunta, koko maa täydelliseen sulkuun

Rokotusten kokonaiskattavuus siellä vasta 26,5%

Tämä linja on valittu:

Uusi-Seelanti vannoo jatkavansa koronan tukahduttamista ”ikuisesti”

Ehkei se ikuisesti ole, mutta luultavasti kauan siinä menee. Kun sekin (rikas) maa Australian tavoin myöhästyi rokotuskampanjansa alkamisessa — kuinka paljon siksi, että uskottiin tuohon toiseen strategiaan? Ja aika ilotonta tuo taistelu tulee aika ajoin olemaan. Kuten juuri nyt jonkin aikaa tästä eteenpäin.

Suomen mediassa Uusi-Seelanti sai joskus toimenpiteillään asiassa osakseen ihailua. Mutta se näyttää nyttemmin menneen ohi. Nuokin artikkelit ovat toteavia, ei ole vihjauksia siitä, että meidän pitäisi ottaa mallia. Vaikka toisessa onkin lyhyt vertailu Suomeen.
« Last Edit: 19.08.21 - klo:05:37 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #696 on: 19.08.21 - klo:07:20 »
Vaikeaksi tehdään, ja asia asetetaan taas riippuvaiseksi toisten käyttäytymisestä:

Korkeakoulut lupaavat paluuta lähiopetukseen, kunhan rokotettujen määrä kasvaa – jo tilojen avautuminen luo Jessika Isomerelle toivon pilkahdusta

Quote
Lähiopetus on lisääntynyt viime vuodesta, mutta moni korkeakoulu järjestää ainakin puolet alkusyksyn opetuksesta etänä. Korkeakoulujen toiveissa on palata kattavaan lähiopetukseen lokakuun jälkeen, kun kaikki halukkaat on rokotettu kahdesti.

Kerran voisi riittää. Ja jokaiselle subjektiivinen oikea lähiopetukseen, joka ei ole riippuvainen siitä, mitä muut ovat tehneet. Onpahan sitten kotonaan nyhjääville lisämotivaatio rokotteen ottamiseen! Paljon tehokkaampi kuin tuollainen epämääräinen lupaus, että ehkä sitten joskus, "kunhan".

***

Edellä olen myötäelänyt siinä, miten korona uhkaa tehdä nykyisen nuorisopolven nuoruudesta "kadotetun". Mutta uhkaa meiltäkin, nykyiseltä vanhuspolvelta, mennä vapaa, harrastusten täyttämä ("kerrankin aikaa" jne.) vanhuus, jos rajoitusten purkaminen asetetaan riippuvaiseksi muiden saamista tartunnoista tai muiden ottamatta jääneistä rokotuksista.

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #697 on: 20.08.21 - klo:04:13 »
Sipoolainen naula ja vasara. Päivittyvästä, lihavointi HJ:

Quote
Koronavirustilanne Itä-Uudellamaalla Sipoossa on heikentynyt nopeasti. Kunnan ilmaantuvusluku on nyt yli 200 / 100 000 asukasta kohden.

– Kunnan tartunnanjäljitys on ajoittain ollut erittäin kuormittunut, kertoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas tiedotteessa.

– Viimeaikaiset joukkoaltistumiset ja tartuntaketjut Sipoossa ovat syntyneet pitkälti yksityistilaisuuksista, kuten nuorten juhlista. Jos emme nyt kaikki toimi, joudumme hyvin pian sulkemaan tiloja, perumaan tapahtumia ja rajoittamaan harrastuksia, sanoo Grannas.

Uutena toimena kunta on päättänyt laajentaa perusopetuksen kasvomaskisuositusta. Maanantaista alkaen kasvomaskin käyttöä suositellaan perusopetuksessa 3. luokasta ylöspäin. Lisäksi, jos samassa opetusryhmässä on 3. luokkalaisten lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko ryhmää.

Myös Porvoo menee Hesarin mukaan samaan. Hufvudstadbladet (edellä) tiesi mistä puhui. Kyllä se sielläkin vaikuttaa olevan se helposti käsillä oleva vasara:

Quote
Siniset, kirurgiset maskit vilahtavat lasten kasvoille silmänräpäyksessä, vailla ongelmia.

”Lapset tottuvat nopeasti uusiin asioihin. Heille tämä on jo arkipäivää”, kommentoi luokan oviaukosta järjestäytymistä seuraava rehtori Kontinen.


Tällaisesta tosiasiasta etsitään toimenpiteelle perustelu:

Quote
Jotain koulussa ja kodeissa on tähän mennessä tehty oikein, sillä Hinthaaran koulussa ei ole Kontisen mukaan todettu yhtään koronavirustartuntaa koko epidemian aikana.


Siinä siis taas vahvistus sillekin, miten elefantit pidetään pois Esplanaadilta.

***

Tätä minä pidän edellisiä parempana ja pitkäjänteisempänä (omaehtoisena) toimeliaisuutena:

Tampereella aloitetaan koronapassin kokeilu ensimmäisenä Suomessa: ”Emme tuudittaudu siihen, että pandemia olisi pian ohi”

Quote
Kokeilu aloitetaan jo tänään keskiviikkona. Koronapassin esittäminen on yleisölle vapaaehtoista. Tarkoituksena on osoittaa, että elementit koronapassin käyttöönottoon ovat jo olemassa.

Muuallakin vastaavaan ilmenee halua:

Messuille vain terveenä, rokotukset saaneena, koronan sairastaneena tai negatiivisella testillä – Koneagrian omaehtoinen koronapassi sai kannatusta

Mutta valtiovaltaa tuossa kuitenkin odotellaan. Ja oudosti Omakannasta ladattavissa olevaa rokotustodistusta ei tuossa ilmeisesti lainkaan hyödynnetä (?).
« Last Edit: 20.08.21 - klo:09:58 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #698 on: 20.08.21 - klo:10:39 »
Näin Antti Kurvinen:

Quote
Antti Kurvisen mukaan koronapassi voisi valmistua käyttöön aikaisintaan syyskuussa. Koronapassin tiellä on Kurvisen mukaan tosin useita ongelmia, kuten uuden lain säätämistä ja tiukat perustuslakitulkinnat.

Ministeri muistuttaa jokaisen omasta vastuusta ottaa tarjottu koronarokote, jolloin rajoituksista voidaan luopua.

– Yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotteita. ... Ei voi olla niin, että tämän pienen porukan takia me kaikki kärsimme.

Mutta niin voi ilmeisesti olla, että yhteiskunta voi olla sen vielä pienemmän ja äänekkäämmän juristiporukan vankina, joka keksimällä keksii syitä, miksemme voi ottaa koronapassia käyttöön!

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #699 on: 20.08.21 - klo:18:55 »
Yhteensä 15 310. Maanantain tulos! Joten ei vieläkään ylitetty ensi rokotuksissa sitä rajaa, jota joskus pidettiin tavoitteena:

Quote
Grafiikassa luki aiemmin, että laumasuojan kriittinen raja on noin 70 prosenttia. Se on poistettu 2.6.2021 koska THL arvioi, että 70 % rokotekattavuus ei välttämättä riitä.

Alle 2 prosenttiyksikön päässä siitä on oltu jo 5  päivää. Jos tuo yhä olisi se tavoite, asiasta voisi jo järjestää melkeinpä vedonlyönnin. Päivämäärän lähimmäksi arvannut voittaa!

Nyt se YLE:n grafiikkasivun mukaan on ylittynyt:

Quote
Rokotettujen osuus väestöstä Suomessa
Yhden rokoteannoksen saaneet
70,0 %

Minusta YLE voisi nyt asettaa grafiikkaansa uuden tavoiterajan. Se virallisen 80 tai 90 prosenttia molemmat rokotukset saaneita. Tänään siinä ollaan tasolla 44,8 %.

YLE:n graafinen sivu ei juuri nyt kunnolla toimi. Sen mukaan 0 henkilöä olisi saanut eilen ensirokotuksen. Oikea luku THL:n sivun mukaan on 20 594. Yhteensä rokotuksia annettiin 59 707.

Varsin kelvollinen tulos siis. Ei nyt tänään heittäydytä ikäviksi, ja muistuteta, kuinka tuhottomasti Suomella oli rokotteita käytettävissään eli antamattomina päivän loputtua. 8)
« Last Edit: 20.08.21 - klo:19:46 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #700 on: 21.08.21 - klo:06:34 »
Tässä asetetaan em. tavoite sen ylärajalle:

Ministeri Krista Kiuru: On uhka, ettei Suomi aukea kunnolla vielä syksyllä, jos tartuntamäärät pysyvät nykyisellä tasolla

Quote
HÄN sanoo, että rokotekattavuuden pitää olla sitä suurempi, mitä enemmän maassa on virusta. Myös rokotetut voivat levittää virusta ja saada vakavan taudin.

”Liian suuri tautimäärä syksyllä tulee johtamaan siihen, että rokotuskattavuuden pitää olla jopa noin 90 prosenttia, jotta yhteiskuntaa voidaan vapaasti avata”, hän sanoo.

”Avaamisen uhka on se, että jos tätä neljättä aaltoa ei saada hallintaan, tarvitsemme entistä korkeamman rokotuskattavuuden yhteiskunnan pitämiseksi auki. Nyt näyttää siltä, että yli 85 prosentin rokotuskattavuus on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä uhka on todellinen.”

Alle 15-vuotiaita on noin tai alle miljoona. Tuosta arvioimaan, että rokotettavia olisi n. 4,5 miljoonaa. Siitä n. kymmenesosa pois, jää noin 4 miljoonaa. Kerrottuna kahdella n. 8 miljoonaa. Sitä ennen ei yhteiskuntaa siis voi kunnolla avata.

Eilen oli annettu yhteensä 6 414 095 pistosta. Vapaus siintää n. 1,5 miljoonan rokotuksen päässä. Jos joka päivä rokotetaan saman verran kuin eilen, 25 päivän päässä. Sapatinvieton kera n. kuukauden päässä.*)

Sitä ennen viimeinen loppukiri? Ei uusia rajoituksia, mutta tiukkoina entisten kanssa? Vihje tuossa on, mistä halutaan viimeiseen asti pitää kiinni (lihav. HJ):

Quote
Myöhemmin strategian toimintasuunnitelmassa määritellään muun muassa suositukset etätyöstä ja maskeista sekä aloitetaan tarpeelliset lainsäädäntömuutokset.

Kiurun puheenvuoroa kommentoitiin Hesarissa 22.08.21:

Ministeri Kiuru kuvasi Suomen olevan pandemia­tilanteessa ”veitsen­terällä” – THL:n ja Husin asian­tuntijat eivät jaa näkemystä

Quote
Asiantuntijat huomauttavat, että rokotekattavuuden parantumisen myötä koronatilanne on etenkin sairaanhoidon kantokyvyn kannalta parempi kuin pandemian pahimpina aikoina.


Mutta aivan oikein hekin korostivat, että päätökset asiassa ovat väistämättä poliittisia, eivät asiantuntijoiden tehtävissä.
_____

*) Seurataanpa vielä tämä viikonloppu sitä, kuinka siinä käy. Perjantaina oltiin vauhdissa: 57 040. Lauantainakin: 45 576. Sunnuntaina: 12 928. Sapattitulos. Maarantaina taas .... 14173. Hei, sehän on sapattitulos! Mikä mättää?
« Last Edit: 24.08.21 - klo:14:03 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #701 on: 22.08.21 - klo:05:28 »
Minusta tässä halutaan entisestään sotkea asiaa. Ettei koronapassia millään saataisi käyttöön:

Ravintolat sittenkin koronapassin ulkopuolelle Suomessa? USU selvitti eri ministeriöiden kannan

Quote
”Tarpeettoman monimutkaisen passijärjestelmän luomista tulisi välttää toimialalla, jonka toiminta ei perustu esimerkiksi lipunmyyntiin”, työ- ja elinkeinoministeriö linjaa.

Eri ministeriöt esittävät valmisteilla olevalle koronapassille useita mahdollisia käyttökohteita, joita alustavan arvion mukaan voisivat olla tapahtumat, yleisötilaisuudet, liikuntapaikat ja eräät kulttuuritilat, harrastukset ja rakennustyömaat. Siihen, että koronapassi olisi edellytyksenä ravintolaan pääsylle, työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) suhtautuu nihkeästi. Asiasta uutisoi Uutissuomalainen.

TEM muistuttaa, että ravitsemisliikkeiden toiminnan rajoittamista koskee erityissääntely.

Ne muut juristit ovat jo kehittäneet syyt sille, miksei koronapassia missään tapauksessa voi ottaa käyttöön noissa muissa yhteyksissä.

(23.08.21) Hyvin tuo sotkeminen tässäkin kirjoituksessa esitetään:

Näkökulma: Suomen koronapassista on tulossa omituinen sotku

Tämä on herkullinen huomio:

Quote
Erityisesti ministeriön perustelut ravintoloiden poisjättämiselle ovat yllättäviä. Uutissuomalaisen mukaan yksi kuuluu näin: ravitsemisliikkeiden toiminnan rajoittamista koskee erityissäätely.

Koronapassista on koko ajan puhuttu tienä vapauteen, mutta nyt ministeriö siis viittaa sitä puhuttaessa toiminnan rajoittamiseen.

Kirjoittaja päätyy tähän kantaan:

Quote
Uutissuomalaisen paljastamat muistiot koronapassin käyttökohteista paljastavat koko hankkeen järjettömyyden, kirjoittaa Iltalehden Mari Julku

Minä taas edellä siihen, että hanke ajetaan tahallaan tuohon järjettömyyteen. Se olisi vietävissä läpi myös toisin. Kuten esimerkit ulkomailta osoittavat.
« Last Edit: 24.08.21 - klo:07:00 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #702 on: 22.08.21 - klo:07:53 »
Alle 15-vuotiaita on noin tai alle miljoona. Tuosta arvioimaan, että rokotettavia olisi n. 4,5 miljoonaa. Siitä n. kymmenesosa pois, jää noin 4 miljoonaa. Kerrottuna kahdella n. 8 miljoonaa. Sitä ennen ei yhteiskuntaa siis voi kunnolla avata.

Eilen oli annettu yhteensä 6 414 095 pistosta. Vapaus siintää n. 1,5 miljoonan rokotuksen päässä. [..]

Meille on muuten jo luvattu tuo määrä rokotteita!

Meillä oli tänä aamuna jäljellä  311 730  käyttämätöntä rokoteannosta.

Viikkoon 36 eli 6.9.21 alkavaan viikkoon mennessä on sovittu toimitettavaksi 1 335 000 lisäannosta. Yhteensä 1 646 730 annosta. Reippaasti yli tarvittavan!

Enää on odotettava, että tämä kesä olisi lopultakin ohi!  8)

Noin syyspäivän tasauksen tienoilla on se hetki, jonka jälkeen kaikki alkaa näyttää valoisammalta;D

Sopisivatko tähän jopa Koskenniemen säkeet:

Quote
1. Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa,
yön uhka karkoitettu on jo pois,
ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa,
kuin itse taivahan kansi sois'.
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa.

No, olen kyllä henkisesti jo valmistautunut siihen, että maskisuositusta kuitenkin päätetään vielä varmuuden vuoksi tuonkin päivämäärän jälkeen jatkaa.
« Last Edit: 22.08.21 - klo:10:20 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #703 on: 23.08.21 - klo:06:59 »
Nyt lopulta joku sanoo tämän (päivittyvästä, lihav. HJ):

Quote
STM:n osastopäällikön Taneli Puumalaisen mielestä kolmannen annoksen antamista ei ole syytä kiirehtiä, koska rokotteet näyttäisivät säilyttävän tehonsa hyvin.

Rokottamisessa on ensimmäisten ja toisten annosten osalta kamppailtu saatavuusongelmien kanssa. Puumalainen sanoo, ettei vastaavia toimitusongelmia ole näkyvissä
.

Nyt ei siis noita ongelmia ole. Mutta onko niitä koko aikana tai ainakaan pitkään aikaan ollutkaan? Rokotteiden määrää versus annettuja rokotteita on edellä pitkin matkaa seurattu. Ja perustulos on, että valituksista huolimatta rokotepula ei ole voinut estää ripeämpää etenemistä asiassa.

Niinhän juuri edellä arvioitiin, että toimitusongelmat tuskin estävät vapauden päivää koittamasta. Mutta ainahan voi olla niin, että maalitolppia muutetaan vaatimuksella, että sitä ennen riskiryhmille pitää antaa tuo kolmas rokotus. — Josta on jo siellä täällä vihjauksia.
« Last Edit: 24.08.21 - klo:03:29 by Heikki Jokipii »

Heikki Jokipii

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Posts: 25417
    • View Profile
    • Email
Vs: COVID-19
« Reply #704 on: 23.08.21 - klo:12:21 »
Näin yksinkertaista se oli:

Tamperelaisklubi kyllästyi odottamaan koronapassia ja otti ohjat omiin käsiinsä – suursuosio asiakkaiden keskuudessa: "Puolet oli valmiina passinsa kanssa"

***

Helsingin Uutiset:

Kommentti: Meillä on jo koronapassi

Quote
Sen käyttöä pitäisi laajentaa kiireen vilkkaa – jos ei määräyksestä niin vapaaehtoisesti. Ravintolat ja muut palveluntarjoajat saavat valita asiakkaansa. Tietoon todistuksen vaatimisesta riittää A4-kokoinen lappu paikan ulko-ovella.

Lomamatkallani koronatodistus mahdollisti vapauden herkkuhetkiin ja sulosointuihin elokuun tummenevien iltojen konserteissa.

Ravintolat, taidelaitokset ja urheiluareenat: Vaadin oman vapauteni nimissä kontrollia!
« Last Edit: 23.08.21 - klo:15:02 by Heikki Jokipii »